Ми у Facebook
08.01.2013, 13:29

Як українці Різдво у Конго зустрічають

Українські миротворці у Демократичній Республіці Конго святкують одне з найбільших християнських свят - Народження Ісуса Христа з молитвами, колядками та Вертепом.
З нагоди святкування Різдва Христового у Демократичній Республіці Конго, де у складі 18 окремого вертолітного загону Місії ООН виконують завдання 157 українських миротворців, також святкують.

Як зазначив начальник штабу-перший заступник командира нашого миротворчого контингенту підполковник Володимир Галицький, командування вертолітного загону зробило все, щоб військовослужбовці зустріли це свято по-домашньому, з кутею та традиційними різдвяними дванадцятьма стравами.

- До святкування Різдва Христового підлеглі готувалися заздалегідь, адже більшість з вiйськовослужбовцiв є православними християнами, - підкреслив підполковник Володимир Галицький. - За попередніми зверненнями багато з них виявили бажання приступити до таїнства сповіді та причастя. Всi вони з власної ініциативи також взяли участь у нічному богослужінні, яке вiдбулося в нашому храмi, який нещодавно відкрито на честь Святих преподобних отцiв Киево-Печерських.

Також миротворці виступають перед своїми колегами з традиційними колядками у складі новоствореного церковного хору. Закінчаться святкові заходи показом Різдвяного дійства – Вертепу.

Про це повідомив помічник командира 18 ОВЗ зі зв’язків з ЗМІ,майор Віктор Шубец





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ