Ми у Facebook
16.01.2013, 08:00

Під час зимових відлиг чистять двір, збивають лід та бурульки

Календарик: 16 січня 2013 року, середа.
Місяць у знаку Овна, перша чверть, 6-й місячний день.
Астрологи радять: сьогодні важливо згадати всі добрі справи, похвалити рідних та близьких, особливо дітей, приділити їм більше уваги. Добре миритися, налагоджувати стосунки, зміцнювати атмосферу довіри та взаємоповаги.


Господарю і господині на замітку:

Якщо надворі потепління й температура близька до нуля – господарі приватних будинків та сільських садиб використовують цей час, щоб привести до ладу двір. Зараз сніг набагато легше почистити, ніж через кілька днів, коли ударять 15-20-градусні морози.

Очиcтіть від снігу, льоду та бурульок вхід до будинку та господарських споруд, в'їзд у гараж, а також ганок, сходинки, козирки над дверима та вікнами, карнизи, доріжки. Перевірте, чи не заклинило ворота чи хвіртку.

Мешканцям багатоквартирних будинків теж не завадить зазирнути на балкон і подивитися, що там робиться, чи засипаний він снігом, чи утворилися бурульки, чи є необхідність прибирання.

Під час відлиги перевірте у дворі, на клумбах, в саду, городі - чи добре вкриті снігом теплолюбні багаторічні рослини, квіти, ягідні кущі. Закидайте снігом (але не бурульками чи шматками льоду!) оголені кущики. У жодному випадку не беріть сніг з інших грядок – тільки з доріжок і з двору.

Згорніть сніг до стовбурів молодих плодових дерев та кущів, щоб не вимерзало коріння.


Народні прикмети:

За багаторічними спостереженнями народних синоптиків, яка погода цього дня, такий буде березень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
ДАІ Рівненщини попереджає: у наступні три доби складні погодні умови
На Водохреще на Рівненщині вдарять 20-градусні морози






На правах реклами