Ми у Facebook
22.01.2013, 12:00

"Різдвяні зустрічі" - подарунок рівнян людям з обмеженими можливостями [+Фото]

Організувати, створити умови та можливості для діяльності небайдужих людей в справі допомоги ближньому - основна ціль "Рівненського товариства Родина Кольпінга".
"ГАЗЕТА" поспілкувалася з паном Валерієм, головою товариства, яке організувало подію „Різдвяні зустрічі” у Рівному:

- Пане Валерію, вже другий рік поспіль, під час Різдвяних свят, ваша організація «Рівненське товариство Родина Кольпінга» проводить цю святкову акцію „Різдвяні зустрічі” для людей з обмеженими можливостями. Розкажіть, будь ласка, що це за акція і яка мета її проведення?



- Так, вже другій рік, на третій день Різдва, ми збираємо людей з обмеженими можливостями з різних організації та конфесій, з різними діагнозами та різного віку в Залі камерної та органної музики, для проведення урочистого святкового концерту. Мета проведення такого заходу полягає не тільки в тому, щоб привітати, поділитися святковим настроєм, разом заспівати колядки з людьми, які потребують уваги та тепла більше за інших. Головне, це виділити, відзначити та, по можливості, нагородити найбільш активних, лідерів громадських організацій та груп, які об’єднують людей з обмеженими можливостями. Ми хочемо кожен рік відзначати таких людей, виділяти їх, заохочувати для подальшої соціальної діяльності. Це люди, які у важких життєвих ситуаціях не тільки не опустили руки, не тільки змогли допомогти собі, а ще займають активну життєву та громадську позицію, допомагаючи іншим, а саме Петренко Валентина Володимирівна – голова Фізкультурно – спортивного клубу інвалідів «Геракл», Косинська Марина Миколаївна – голова міської громадської організації «Спілка дітей дітей інвалідів з дитинства «Передзвін», Войтович Тетяна Федорівна – голова благодійної організації «Обличчям до істини», Боровська Любов Володимирівна – Рівненська обласна організація «УТОС», Кривко Тетяна Олександрівна - Рівненська обласна організація «УТОГ», Буткевич Петро Федорович – міське товариство інвалідів, Васильєва Раїса Володимирівна – голова міського товариства інвалідів міста Дубно, Кучер Віктор Олександрович – директор обласного «Інваспорту».




- Хто виступав у вашому концерті?

- В цьому році концерт був проведений за участі колективів і виконавців, яким ми дуже вдячні за активну християнську та громадську позицію, це музиканти Рівненської обласної філармонії, музиканти та викладачі Музичної школи №1, колектив бального танцю «Лінія» (керівник Анна Саверська), та окремо хочемо подякувати та відзначити чемпіонів світу з бальних танців на візках Івана та Надію Сіваків (керівник Влада Костак).Хочу висловити окрему подяку керівництву Рівненської обласної філармонії, та особисто її директору Ващуку Василю Тарасовичу за допомогу, без якої цей концерт був би просто не можливий.



- Хто допомагає в проведення та організації концерту?

- В проведенні Різдвяних зустрічей нам допомогли Рівненська обласна філармонія, Зал камерної та органної музики, мережа магазинів дитячої іграшки «Ляля», Поштово – пенсійний банк «Аваль», Рівненська кондитерська фабрика, магазин сувенірів та подарунків «Віккі», ТОВ «НВП «Аквілон – техно», ательє «Шарм», супермаркет «Велмарт», студія «Олі - ка», магазин «Віват, канцелярія», церква «Дім Євангіліє». Повірте, що для проведення концерту та подібних заходів, не потрібно великих фінансів. Крім того, нас дуже виручає наш медійній спонсор - це «ОГО». Завдяки їм ми можемо розказати, про всіх тих, хто нас підтримує.

- Розкажіть, будь ласка, про вашу організацію.

- Це міжнародна християнська організація, яка діє більш ніж в шестидесяти країнах світу, названа ім'ям німецького священника, соціального реформатора та громадського діяча, що жив у дев'ятнадцятому сторіччі, Адольфа Кольпінга. Його діяльність сьогодні назвали би соціальним підприємництвом, але в двох словах не скажеш ...



На останок пан Забродський наголосив, що прагне зробити «Різдвяні зустрічі» традиційним, щорічним святом для людей з обмеженими можливостями, на якому би виділяли та нагороджували самих активних серед них, як приклади прояву високої громадської свідомості, однієї з найголовніших умов для формування українського громадянського суспільства.





На правах реклами