Ми у Facebook
18.03.2013, 10:16

Чи стане маневрове житло постійним для десятків рівненських сімей?

Пікетувати сесію Рівнеради знову прийшли мешканці обласного центру. Цього разу до депутатів звернулися мешканці п’ятиповерхового будинку на вулиці Крушельницької, 39.
Як розповів мешканець будинку пан Валерій, він з сім’єю проживає у будинку вже понад 20 років. Таких сімей у будинку чимало.

— Цей будинок належить до маневрового фонду, тобто виходить, що ми там ніхто. Тому прийшли просити депутатів, щоб вони вивели цей будинок з маневрового фонду, аби ми могли спокійно жити, — зазначив чоловік.

Рівнераду знову пікетують [+Фото]

Пікетувальники сподівалися, що Рівнерада їх підтримає, адже що робити, якщо цього не станеться, люди ще не знають.

— У Рівному є лише три маневрових будинки, — пояснив міський голова Рівного Володимир Хомко. — Маневровий будинок відрізняється від всіх інших тим, що у випадку якоїсь аварійної ситуації ми можемо відселити у нього людей. У нас два будинки великих: один розвалюється на Кіквідзе, другий — на Соломії Крушельницької. У третьому живе п’ять багатодітних сімей. Останні мене запросили, я подивився на цей колишній барак і сказав, що дозволю їм передати будинок, бо ніхто не відселяється, не вселяється, і шансу місту щось мати з тих квартир немає. Тому я їм дозволив приватизувати квартири. Про це почули інші. То тепер я і їм забороню, і вам не дозволю. Нехай вони вам подякують. Інакше ж у місті нічого не залишиться. Якщо завалиться якийсь будинок, чи ще щось, у нас нічого не буде. Це останнє, що залишилось.

— Але ж вони звідти не виселяються, вони там прописані, вкладають туди гроші, побудували дитячий майданчик, — апелював депутат Олександр Курсик.

— Я поясню: періодично хтось звідти йде, і ми даємо квартиру іншому. А якщо ми зробимо, що вони просять, то вже все. У нас нічого не залишиться. Навіть в минулому році там звільнилася одна чи дві квартири, — стояв на своєму мер.

У той же час депутат Марія Конощук запропонувала закласти кошти у бюджеті й збудувати новий маневровий фонд, або ж переобладнати для цих потреб якесь комунальне приміщення.

— Нам немає куди з’їжджати, — додала представниця мешканців Крушельницької, 39. — У нас вже внуки там понароджувалися.

За словами міського голови, маневровий фонд для того і створений, аби квартири у ньому займали лише тимчасово. Та людей це не переконало.

— Чесне слово, перед тим, як іти у відставку, дам все приватизувати, — спересердя заявив Володимир Хомко.

Люди так і залишились ні з чим: їх будинок продовжує числитися у маневровому фонді. Між тим вже за тиждень, під час засідання виконкому, міський голова зазначив, що вирішення проблеми таки знайшли. Мовляв, побудується будинок на території одного з підприємств і “закриється на ключ”. Заселятимуть туди людей лише у разі крайньої необхідності — аварійної ситуації. Щоправда, де саме розташується ця новобудова і коли вона буде зведена, мер залишив у таємниці.


"Рівненська газета" № 11 від 14 березня 2013 року





На правах реклами