Ми у Facebook
29.08.2013, 15:50

У Рівному модернізували слідчий ізолятор [+Фото]

З метою модернізації та покращення діяльності слідчих ізоляторів по всій Україні проводяться відповідні практичні заходи. Про те, що зроблено та заплановано в Рівненському слідчому ізоляторі розповідає начальник Рівненського СІЗО Юрій Ткачук.
- Юрій Анатолійович, розкажіть будь-ласка за якими напрямками проходить модернізація слідчого ізолятору.

- Модернізація проходить по всім напрямкам діяльності установи і включає в себе створення належних умов для утримання ув’язнених і засуджених та для несення служби персоналом. Це і реконструкція наявних приміщень та інженерних споруд, їх косметичні ремонти і забезпечення необхідним обладнанням, встановлення сучасних систем контролю (технічних засобів охорони та нагляду). Слід зауважити, що на КПП по пропуску людей встановлена та функціонує сучасна система контролю доступу «Золоті ворота».

- А в чому полягають переваги такого контролю доступу ?

- Зазначена система передбачає застосування бюро перепусток з видачею електронних карток доступу, як на постійній основі (для персоналу), так і тимчасових (для відвідувачів). Картки доступу програмно закріплені до фотографій осіб, яким вони видаються, тобто відтепер черговий персонал матиме можливість візуальної звірки особи, що застосовує картку з її фотографією. А це в значній мірі унеможливлює її використання сторонніми.



- Окрім поточних ремонтів приміщень, яким чином покращуються умови утримання для осіб, які перебувають у слідчому ізоляторі?

- В першу чергу варто зауважити, що у Рівненському слідчому ізоляторі демонтовано усі спальні місця, що були встановлені у третій ярус. На сьогоднішній день камери для тримання засуджених та осіб, узятих під варту, модернізуються по проекту типової «камери-моделі», встановлюються внутрішні попереджувальні грати. Усі без винятку камери обладнані денним та нічним освітленням, а також вимикачами розеток з боку коридору. Також обладнано спеціальну камеру для тримання вагітних жінок та жінок з дітьми віком до трьох років, інтер’єр якої приведено максимально наближено до житлової кімнати. Неповнолітні особи тримаються на окремому ізольованому посту у маломісних камерах внутрішній інтер’єр яких приведено у належний естетичний стан.



- Як відомо особи утримуються в слідчому ізоляторі по камерно, а де і в яких умовах вони здійснюють щоденну прогулянку?

- Для цього в установі спеціально передбачені прогулянкові дворики, які обладнані лавками для сидіння, перекладиною та бруссями, а також козирками для захисту від атмосферних опадів. У прогулянкових двориках для неповнолітніх створені необхідні умови для занять спортом із необхідним спортивним інвентарем.



- А яким чином покращено умови праці для персоналу установи?

- Для персоналу створено усі необхідні умови для відвідування спортивних секцій, можливість приймати участь у спортивних змаганнях, а також обладнано спортивний зал для персоналу слідчого ізолятора. Також обладнано клас службової підготовки для персоналу, роздягальні, приміщення для приймання ним душу, а також прийняття їжі. Усі зазначені приміщення забезпечено необхідним інвентарем, стендами з наочною інформацією та відповідними предметами господарчого призначення.





На правах реклами