Картопля, запечена з часником, лимонною цедрою і сиром
1. Картоплю середніх розмірів почистіть, розріжте уздовж кожну картоплину на 4 частини.
2. Покладіть у каструлю з підсоленою водою і зваріть до напівготовності (приблизно 10-12 хвилин після кипіння). Не переваріть!
3. Злийте воду, накрийте кришкою, трохи потрусіть, щоб згладились кутики картоплі.
4. Тим часом розігрійте духовку до 180-200 градусів.
5. У глибоку сковорідку, на деко або форму для запікання налийте олію, додайте нарізаний скибочками часник, терту цедру лимона і чорний мелений перець. Поставте в духовку на 5 хвилин, щоб олія нагрілася і змішалися аромати.
6. Потім висипте у форму (деко, пательню) підварену картоплю і добре її перемішайте.
7. Запікайте не менше 20-30 хвилин (залежить від сорту картоплі й ваших смаків), потім вийміть з духовки, посипте тертим сиром і поставте запікатись ще на 5 хвилин. Має утворитися легка рум’яна скоринка. Не перепаліть і не пересушіть!
8. Подавайте картоплю гарячою з будь-якими овочами, салатами, соліннями. Можна посипати зеленню петрушки, зеленою цибулею, приправити гострою аджикою чи іншим улюьленим соусом.
ІНШІ РЕЦЕПТИ:
Картопляна запіканка з цибулею
Що приготувати із зелених помідорів - три прості рецепти
Рак шкіри: рівнян запрошують перевірити родимки
У опнеділок, 13 травня, в Рівненському обласному шкірвендиспансері можна буде отримати кваліфіковану консультацію спеціалістів щодо захворювань, пов'язаних з раком шкіри.
переглядів: 36
Закон про мобілізацію: які зміни ухвалила Верховна Рада
Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний Президентом України, вступить в дію вже з 18 травня.
переглядів: 195
17-річний Гукеш переміг у Турнірі претендентів
У Торонто завершився 14-й тур знаного Турніру претендентів.
переглядів: 320
У Рівному роздуми утіляться у фотографії
Жителів Рівного запрошують на урочисте відкриття виставки під назвою "Роздуми", яке відбудеться 25 квітня о 16:00 у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.
переглядів: 272
На Рівненщині вийде марка, присвячена битві під Гурбами
Визначили найкращу поштову марку та конверт до 80-річчя бою під Гурбами». Ним став ескіз із зображенням одного з командирів УПА Петра Олійника - «Енея».
переглядів: 344