Ми у Facebook
09.04.2015, 10:20

Чистий четвер 2015: як рівнянам провести цей день

Як правильно провести Чистий четвер? Прикмети, які допоможуть очистити душу, тіло та вашу оселю.
Цьогоріч на 9 квітня випадає Чистий четвер. Чистий четвер - це день, в який під час церковних богослужінь згадують Таємну вечерю. Саме цього дня Ісус Христос встановив обряд Євхаристії - Святого Причастя, який полягає в тому, що віруючі куштують вино і хліб, маючи на увазі під ними Тіло і Кров Ісуса Христа.

Під час Таємної вечері Ісус омив ноги своїм учням, що символізувало прояв братської любові і смиренності.

Прикмети цього дня також стануть у нагоді, коли прийматимемо душ, прибиратимемо в оселі або стригтимемо волосся.

Смачні рецепти до Великодня: паски, м'яско та ковбаска своїми руками

Чистий четвер - прикмети про купання
Головна прикмета Чистого четверга, звичайно ж, пов'язана з купанням до світанку.

Ми очищали душу протягом Великого посту, а ритуал очищення тіла проводиться в Чистий четвер. Адже вважається, що вода в цей день має справжню неземну силу.

Треба встати у цей день рано-рано, до схід сонця, і викупатися, облитися водою або хоча би вмитися. Слід постраратися уявити собі, що разом із водою ллється чисте світло і змиває зі шкіри не просто бруд, а щось темне, і погане, таким чином, очищаючи вас.

Вода очистить від гріхів, нещасть, пристріту, позбавить від хвороби, приверне здоров'я і красу.

Сонце цього дня символізує не просто початок нового дня, а й оновлення і початок нового періоду в нашому житті, що дарує Всевишній. А тому зустрічати його належить чистими як душею, так і тілом.

Чистий четвер - прикмети про волосся
Якщо в Чистий четвер зістригти кінчики волосся, то воно добре ростиме і стане пишним, красивим і здоровим.

Саме з цією метою в Чистий четвер прийнято стригти немовлят уперше.

Як відпочиватимемо на Великдень та травневі свята

Чистий четвер - прикмети про прибирання
Цього дня слід привести в порядок своє житло: будинок, двір, сад, госпбудівлі. Увесь навколишній простір слід звільнити від накопиченого мотлоху та сміття, зробити генеральне прибирання, велике прання, прикрасити й обновити інтер'єр.

Важливо! Після Чистого четверга до Великодня і під час свята вдома прибирати не можна.

У Чистий четвер житло має повністю звільнятися від накопиченого сміття та непотребу, щоби протягом усього року дім був чистим від негативу, образ, сварок, скандалів і пристріту.

Мити і підмітати оселю потрібно від найдальших кутів до порога, а брудну воду виливати за межами житла в таке місце, де нічого не росте - на дорогу або на голе каміння. При цьому слід думати, що з брудною водою і сміттям із дому йдуть неприємності.

Існує прикмета, що під час прибирання в Чистий четвер можна знайти давно загублену річ.

Також цього дня потрібно випрати всі речі: одяг, постільну білизну, скатертини, рушники і фіранки, бо вважається, що до приходу Великодня в домі радіють усі речі, і вони також мають бути чистими.

У Чистий четвер уже починають підготовку до великоднього столу - готують їжу, печуть паски, фарбують яйця.

Чистий четвер - прикмети про четвергову свічку
У Чистий четвер у церквах запалюється особлива четвергова свічка, що символізує велику любов віруючих до Спасителя. По закінченню служби потрібно постаратися донести цей вогник додому, не загасивши його по дорозі.

Якщо вдасться донести полум'я ритуальної четвергової свічки до дому, не загасивши його, то воно вбереже оселю від пожеж, а членів родини - від хвороб.

Готуємося до свята: крашанок має бути 13

Вдома висвітлити полум'ям усі куточки, щоб прогнати біду і нечисту силу, тоді сім'я буде здоровою, а вдома запанує благополуччя.

Важливо! У Бога можна просити благополуччя, удачі і навіть нову роботу. Проте безпосередньо грошей і багатства просити не можна, адже духовне багатство набагато вище за матеріальні цінності.


За матеріалами lady.tochka.net.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ