Ми у Facebook
19.09.2014, 08:45

Як прокидатися бадьорою?

Бадьорий ранковий підйом багато значить для повноцінного робочого дня. Що ж можна зробити для того, щоб прокидатися відпочилою і зберегти активність до кінця дня?
Дуже важливо правильно підготуватися до сну і організувати підйом вранці.

Готуємося до сну
1.Не їжте безпосередньо перед тим, як лягти в ліжко. Останній прийом їжі повинен відбутися за три години до сну. Намагайтеся, щоб вечеря була легкою. Тоді нічні кошмари і занепокоєння вам не загрожують.

2.Багато хто погано сплить, тому що відчуває звичайну спрагу. Склянка води незадовго до сну поповнить нестачу рідини в організмі і допоможе йому швидше відновитися.

3.Не приймайте занадто гарячий душ або ванну. Контрастний душ і загартовування залиште на ранок. Активні процедури прискорять кровообіг, і заснути буде нелегко.

4.Обов’язково провітрюйте кімнату, в якій ви спите. Непогано привчити себе спати з відчиненою кватиркою для свіжого повітря.

Організовуємо підйом
1.Звикли прокидатися по будильнику? Налаштуйте для нього два сигнали з перервою в п'ять хвилин, щоб пробудження було поступовим. Звуки для прокидання не повинні бути дуже гучними і різкими, інакше стрес на весь день вам забезпечений.

2.Допоможуть підбадьоритися прості вправи: зробіть кілька вдихів носом. Мозок насититься киснем і запустить свою роботу.

Відірвися по-новому!

3.Прокинувшись, зробіть коротку гімнастику і прийміть контрастний душ. Обов'язково снідайте - їжа теж поповнить організм необхідною енергією.

Цитата дня
Щоб не сталося, не втрачай бадьорості.
Л.М.Толстой

Фото: www.salon.su





На правах реклами