Ми у Facebook
27.09.2014, 19:00

Що приготувати із зелених помідорів - три прості рецепти

Цього року погода не дуже сприяла нашим помідорам. Пізно посадили розсаду, червень був холодним, а вже й осінь прийшла. На багатьох кущах помідори так і не почервоніли...
Не засмучуйтесь! Зелені та бурі помідори у теплому приміщенні «дійдуть». А ще з них можна приготувати різні цікаві страви та консервації на зиму. Зелені помідори можна солити, маринувати, нашпигувавши часником або солодким перцем, фарширувати зеленню, морквою та хріном. Хтось любить готувати з них салати й ікру, скожу на кабачкову. Надто складно, багато мороки? А як вам такі три варіанти:


Зелена «аджика» з хріном

На 1 кг зелених помідорів: 50-70-грамовий корінь хрону, 1-2 стручки гострого зеленого перцю, 1 ціла головка часнику, 2 столові ложки рафінованої олії, 1-1,5 столової ложки солі.
1. Помідори розріжте на половинки, виріжте стрижні. Гострий перець розріжте уздовж і очистіть від насіння. Часник почистіть.
2. Усе вперемішку пропустіть через м’ясорубку.
3. Додайте тертий хрін, сіль, олію і добре вимішайте. Для «кавказької екзотики» можна використати приправу «хмелі сунелі», зелень кінзи, мелений коріандр.
4. Складіть у чисті сухі баночки або пластикові контейнери, щільно закрийте кришками. Зберігайте у холодильнику.

Чим замінити в рецепті екзотичні або дорогі продукти [+ПОРАДИ]


Гостро-солодкий соус

500 г зелених помідорів, 2-3 стручки ще зеленого гострого перцю, 3 столові ложки меду, сік половини лимона або 0,5 чайної ложки лимонної кислоти, сіль, спеції та зелень на свій смак.
1. Помідори помийте, проваріть у киплячій воді 2-3 хвилини.
2. Воду злийте, помідори подрібніть з допомогою ножа або блендера. Так само подрібніть стручки перцю без насіння.
3. Мед розведіть склянкою (200 мл) гарячої води, залийте цією рідиною помідори та перець, додайте лимонний сік або кислоту, трохи посоліть.
4. Варіть, увесь час помішуючи, поки шматочки помідорів не стануть прозорими. Наприкінці приправте спеціями, додайте подрібнену зелень (петрушка, кріп або селера, базилік – що подобається).
5. Гарячий соус розлийте у стерилізовані банки і герметично закупорте.

Три найкращі рецепти домашніх заготовок для борщу та голубців


Варення або джем

1 кг зелених недозрілих помідорів (можна так званої молочної зрілості, коли помідори ще не бурі, але вже не дуже зелені й тверді); 1 кг цукру, 1 лимон, 5 кісточок абрикосів або 5 зернят гіркого мигдалю (можна замінити мигдалем, 1-2 краплями мигдальної есенції).
1. Зелені помідори розріжте на половинки або четвертинки, виберіть зернята. Якщо хочете приготувати джем - помідори наріжте у вигляді соломки чи навіть змеліть у м'ясорубці. Пересипте цукром і залишіть на ніч.
2. Вранці варіть до прозорості на повільному вогні. Наприкінці варіння додайте нарізаний на кружальця лимон (кісточки виберіть) та нарізані соломкою ядра з абрикосових кісточок (або мигдаль). Немає абрикосових кісточок, мигдалю, лимона? Додайте трохи ваніліну.
3. Гаряче варення (джем) викладіть у теплі простерилізовані сухі банки і герметично закрийте кришками.

П`ять рецептів незвичайного варення з яблук





На правах реклами