Ми у Facebook
19.12.2014, 09:05

Як приготувати медові коржики “миколайчики”

У багатьох рівненських родинах вранці 19 грудня чемні дітки знаходять під своїми подушками подарунки і солодощі. А особливо радіє малеча домашнім коржикам у вигляді зірочок, місяця, ялиночок, янголів та медяникам у формі самого святого Миколая.
Такі коржики-медяники матусі можуть спекти й самі. І не тільки до Дня святого Миколая, а й на Новий рік та Різдво. Це можуть чудові їстівні ялинкові іграшки та подарунки колядникам-щедрівникам.

Для тіста треба взяти: неповні 4 склянки просіяного пшеничного борошна, півсклянки цукру-піску, 1 неповна склянка натурального меду, трохи меленої кориці (за бажанням), 1-2 чайні ложки пекарського порошку (або сода на кінчику ножа, погашена оцтом), півсклянки води.



1. Змішайте у каструлі цукор, мед і воду, поставте на слабкий вогонь і доведіть до кипіння.

2. Охолодіть трохи суміш, поступово туди всипте борошно і замісіть досить м’яке пластичне тісто. Відкладіть на півгодини у прохолодне місце. Після цього швиденько підмісіть трохи борошна з пекарським порошком (содою, погашеною оцтом) і залишіть на столі на 10-15 хвилин.

3. Розкачайте корж товщиною півтора сантиметра й виріжте фігурки склянкою чи спеціальними формочками. Розкладіть "миколайчики" на деко, посипане борошном. Якщо це мають бути іграшки на ялинку, не забудьте зробити в них невеликий круглий отвір для нитки або стрічки.

4. Випікайте у гарячій духовці при температурі 220°С 12-15 хвилин.

5. Зваріть цукрову поливу (глазур) зі 100 г цукру і 50 г води, поки сироп не буде тягнутися з ложки, як товста нитка. В отриманий сироп можна додати трохи ваніліну чи кориці або кілька крапель бурякового соку.

6. Полийте медяники трохи вистиглою глазур’ю. Або нанесіть на них малюнок за допомогою кондитерського шприца.

7. Поставте деко з "миколайчиками" у ще теплу духовку, щоб глазур підсохла.

Не переживайте, що пісні медові коржики досить тверді. Чим довше вони полежать, тим будуть м'якші )

ПЕРЕЙТИ НА ПОВНУ ВЕРСІЮ САЙТУ

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Як приготувати їстівні "миколайчики" [+Фото]
Как приготовить «миколайчики» для детей
Шаблони для написання листів Святому Миколаю





На правах реклами