Оригінальні рецепти приготування гарячого шоколаду [ВІДЕО]
Інгредієнти:
Чорний шоколад - 100 г
Молоко або вершки (10%) - 250 мл
Вода - 1-2 ст. ложки
Цукор - за смаком
Збиті вершки - за смаком
Приготування
Поламати шоколад і розплавити його на вогні, додати воду і помішувати. В окремому посуді закип'ятити молоко, влити його в шоколад і все перемішати. Після чого трохи збити отриману суміш.
Гарячий шоколад з ромом
Інгредієнти:
Молоко (незбиране) - 5,5 склянок
Вершки (жирні) - 1/2 склянки
Темний ром - 2 ст. ложки
Шоколад (солодко-гіркий) - 250 г
Змішати молоко, вершки і ром. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Після чого відразу ж зняти з вогню і опустити в неї шматочки шоколаду, щоб він розтанув в гарячому молоці. Перемішати всі компоненти до однорідної маси, подавати в підігрітих горнятах.
Гарячий шоколад з мигдалем
Інгредієнти:
Шоколад (тертий, напівсолодкий) - 60 г
Цукор - 60 г
Вода (кипляча) - 1/2 склянки
Молоко (кип'ячене) - 2,5 склянки
Кава (розчинна) - 1 ст. ложка
Коньяк - 80 мл
Лікер Амаретто - 80 мл
Вершки (для збивання) - 1/2 склянки
Мигдаль (нарізаний смажений) - 1/4 склянки
Змішати в невеликій каструлі цукор, шоколад і воду, довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити протягом 2 хвилин. Потім, збиваючи вінчиком, додати молоко, коньяк, кава, лікер і варити ще 2 хвилини. Розлити по чашках. Збиті вершки, покласти поверх шоколаду, посипати мигдалем і подавати до столу.
Мексиканський гарячий шоколад
Інгредієнти:
Молоко - 400 мл
Шоколад - 40 г
Кориця - 3 палички
Ванільний екстракт - 1 ст. ложка
Взяти каструлю, влити в неї молоко, додати шоколад, корицю і нагрівати до тих пір, поки шоколад не розтане. Після чого дістати корицю і влити ваніль. Збити до утворення піни.
Гарячий шоколад з апельсиновим сиропом
Інгредієнти:
Чорний шоколад - 100 г
Молоко (або вершки 10%) - 250 мл
Апельсиновий сироп - 5 мл
Цукор - за смаком
Збиті вершки - за смаком
Цедра апельсина - за смаком
Поламати шоколад на шматочки, поставити на водяну баню, додати 1-2 ст. ложки води і розмішувати до отримання однорідної маси.
Довести молоко до кипіння, безперервно помішуючи виделкою, тонкою цівкою влити в шоколад. Додати апельсиновий сироп, після чого акуратно, протягом декількох хвилин збивати масу. Готовий напій розлити по чашках, при бажанні додати цукор і збиті вершки, прикрасити цедрою апельсина.
Гарячий шоколад з бананами
Інгредієнти:
Молоко (3,2%) - 900 мл
Банани - 2 шт.
Шоколад - 100 г
Кориця (мелена) - 1 щіпка
Банан (для прикраси) 1 шт.
У каструлю влити молоко, додати очищені і порізані на 2-3 частини банани, а також поламаний на шматочки шоколад. Довести масу до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи до тих пір, поки шоколад повністю не розчиниться, після чого зняти з вогню. Готову суміш перелити в блендер і збивати до появи піни. Розлити напій по келихах, посипати корицею і прикрасити половинками банана.
Статті по темі:
Як правильно приготувати смачне мигдальне печиво - макаруни [ВІДЕО]
Рак шкіри: рівнян запрошують перевірити родимки
У понеділок, 13 травня, в Рівненському обласному шкірвендиспансері можна буде отримати кваліфіковану консультацію спеціалістів щодо захворювань, пов'язаних з раком шкіри.
переглядів: 309
Закон про мобілізацію: які зміни ухвалила Верховна Рада
Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний Президентом України, вступить в дію вже з 18 травня.
переглядів: 287
17-річний Гукеш переміг у Турнірі претендентів
У Торонто завершився 14-й тур знаного Турніру претендентів.
переглядів: 401
У Рівному роздуми утіляться у фотографії
Жителів Рівного запрошують на урочисте відкриття виставки під назвою "Роздуми", яке відбудеться 25 квітня о 16:00 у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.
переглядів: 351
На Рівненщині вийде марка, присвячена битві під Гурбами
Визначили найкращу поштову марку та конверт до 80-річчя бою під Гурбами». Ним став ескіз із зображенням одного з командирів УПА Петра Олійника - «Енея».
переглядів: 402