05.02.2015, 15:00
Як посолити оселедці по-домашньому [+ПОРАДИ]
Смачна рибка, приготована власними руками за домашнім рецептом – поза конкуренцією на нашому столі! І швидко, і натурально, і солі скільки треба. А ще - набагато вигідніше, ніж купувати солоні делікатеси на базарі, у магазині чи в супермаркеті.
У маринаді зі спеціями
Рецепт на 3 великі морожені оселедці: 1 л води, 2 неповні столові ложки солі, 1 столова ложка цукру, 10 горошин чорного перцю, 3-4 лаврові листочки, олія, при бажанні – товчені зерна коріандру або улюблені сушені трави чи спеції для риби.
1. Почистіть розморожену рибу, видаліть нутрощі, голову, хребет, усі кістки, плавці та шкіру. З черевця зішкребіть ножем всю чорну плівку. Складіть цілі шматки філе в емальований посуд чи пластиковий контейнер.
2. Окремо приготуйте розсіл. Для цього скип’ятіть воду з цукром, сіллю перцем, лавровим листом чи іншими спеціями. Дайте охолонути.
3. Залийте оселедці розсолом, накрийте кришкою і покладіть на холод. Наступного дня вони будуть готові.
4. Перед тим, як подавати на стіл, оселедці наріжте красиво навскіс, складіть на плоску тарілку, полийте олією, прикрасьте зеленою цибулею чи петрушкою.
У банці - з цибулею, оцтом та олією
Рецепт на 1 кг свіжої чи мороженої риби: 2 жмені солі, 1 столова ложка цукру, 4 великі лаврові листки, перець чорний та духмяний горошком, 2-3 білі або червоні ріпчасті цибулини, 1 столова ложка оцту, 2-3 столові ложки олії.
1. Розморозьте з вечора рибу. Почистіть її. Зніміть шкірку. Наріжте шматочками (можна з кісточками і без). Покладіть у миску, добре посипте сіллю, перемішайте. Дайте вистояти 2 години, а потім добре промийте.
2. У скляну банку чи інший посуд складіть шарами рибу та кільця цибулі, між ними – лавровий лист та перець горошком. Наприкінці полийте оцтом та олією. Через 24 години оселедці готові.
У каструлі - з насінням кропу
На 3-літрову емальовану каструлю злегка відталих морожених оселедців: 1 склянка солі, 3 столові ложки цукру, лавровий лист, перець, насіння або «парасольки» сухого кропу.
1. Якщо купили морожену рибу, дайте їй трохи відтанути у прохолодному місці, промийте зверху водою. Видаліть зябра (вони дуже гіркі) та нутрощі. Складіть щільно цілі рибини у трилітрову каструлю.
2. Зверху насипте сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком, насіння кропу. Залийте до верху холодною кип`яченою водою. Накрийте кришкою, добре збовтайте, щоб сіль та цукор розчинились, а спеції рівномірно розподілились між рибинами.
3. Поставте посуд з оселедцями у тепле місце. Через 24 години малосольні оселедчики готові. Якщо треба більш солоні, тримаємо в теплі дві доби. А потім треба помістити в холодне місце. Зберігати не більше тижня – десяти днів.
За цим рецептом можна посолити скумбрію.
За матеріалами: kuroed.com, Бабушкина кухня та власного досвіду.
СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Рецепти: Салати з рибою
Рецепт на 3 великі морожені оселедці: 1 л води, 2 неповні столові ложки солі, 1 столова ложка цукру, 10 горошин чорного перцю, 3-4 лаврові листочки, олія, при бажанні – товчені зерна коріандру або улюблені сушені трави чи спеції для риби.
1. Почистіть розморожену рибу, видаліть нутрощі, голову, хребет, усі кістки, плавці та шкіру. З черевця зішкребіть ножем всю чорну плівку. Складіть цілі шматки філе в емальований посуд чи пластиковий контейнер.
2. Окремо приготуйте розсіл. Для цього скип’ятіть воду з цукром, сіллю перцем, лавровим листом чи іншими спеціями. Дайте охолонути.
3. Залийте оселедці розсолом, накрийте кришкою і покладіть на холод. Наступного дня вони будуть готові.
4. Перед тим, як подавати на стіл, оселедці наріжте красиво навскіс, складіть на плоску тарілку, полийте олією, прикрасьте зеленою цибулею чи петрушкою.
У банці - з цибулею, оцтом та олією
Рецепт на 1 кг свіжої чи мороженої риби: 2 жмені солі, 1 столова ложка цукру, 4 великі лаврові листки, перець чорний та духмяний горошком, 2-3 білі або червоні ріпчасті цибулини, 1 столова ложка оцту, 2-3 столові ложки олії.
1. Розморозьте з вечора рибу. Почистіть її. Зніміть шкірку. Наріжте шматочками (можна з кісточками і без). Покладіть у миску, добре посипте сіллю, перемішайте. Дайте вистояти 2 години, а потім добре промийте.
2. У скляну банку чи інший посуд складіть шарами рибу та кільця цибулі, між ними – лавровий лист та перець горошком. Наприкінці полийте оцтом та олією. Через 24 години оселедці готові.
У каструлі - з насінням кропу
На 3-літрову емальовану каструлю злегка відталих морожених оселедців: 1 склянка солі, 3 столові ложки цукру, лавровий лист, перець, насіння або «парасольки» сухого кропу.
1. Якщо купили морожену рибу, дайте їй трохи відтанути у прохолодному місці, промийте зверху водою. Видаліть зябра (вони дуже гіркі) та нутрощі. Складіть щільно цілі рибини у трилітрову каструлю.
2. Зверху насипте сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком, насіння кропу. Залийте до верху холодною кип`яченою водою. Накрийте кришкою, добре збовтайте, щоб сіль та цукор розчинились, а спеції рівномірно розподілились між рибинами.
3. Поставте посуд з оселедцями у тепле місце. Через 24 години малосольні оселедчики готові. Якщо треба більш солоні, тримаємо в теплі дві доби. А потім треба помістити в холодне місце. Зберігати не більше тижня – десяти днів.
За цим рецептом можна посолити скумбрію.
За матеріалами: kuroed.com, Бабушкина кухня та власного досвіду.
СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Рецепти: Салати з рибою
Категорія: Новини > Життя
Автор: Підготувала Галина ЦУКАНОВАПереглядів: 31036Інші статті рубрики:
5 хвилин на підготовку: максимально швидкий рецепт яблучого пирога до чаю
Що приготувати, коли хочеться смакоту, але багато часу немає? Смачний швидкий пиріг за нашим рецептом!
переглядів: 1063
Уже цього тижня частина християн святкуватиме Великдень
Дізнайтеся усі дати цієї важливої для християн (і не тільки) події.
переглядів: 437
У Рівному відбудеться БЛАГОЯрмарок
Рівненська обласна філармонія долучається до ініціативи Святослава Кокоші й запрошують відвідати Благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ у Органному залі!
переглядів: 433
У Рівному завершилися обласні змагання з шахів
Фінал Чемпіонату області з шахів проходив у приміщенні першої ДЮСШ Рівненської міської ради.
переглядів: 475
Сьогодні у Рівному буде лекція про історію фотографії
27 березня о 14:00 у Рівненській обласній універсальній бібліотеці запланована подвійна лекція про історію фотографії у Рівному.
переглядів: 408