Ми у Facebook
15.02.2015, 17:30

Зимовий десерт: гарячі «сніжки» з печених яблук

Ваші діти просять чогось солоденького? Приготуйте недорогий, але дуже смачний десерт, який зігріє всіх і в прямому, і в переносному значенні.
На 4-6 яблук кисло-солодких сортів: 3-4 столові ложки дрібного цукру-піску, 4-6 штуки будь-якого печива до чаю, 2-3 яєчні білки, за бажанням – ваніль на кінчику ножа.

1. Яблука спечіть у духовці або мікрохвильовці й одразу ж протріть через металеве сито.

2. Білки збийте до міцної піни та продовжіть збивати, додаючи по столовій ложці цукор і протерті ябука. Щоб маса вийшла міцнішою, білки з цукром можна збивати на «водяній бані» - наприклад, помістити посуд з білками у більшу миску, куди налити трохи кип`ятку, і все разом поставити на слабкий вогонь.

3. Продовжуючи збивати, потроху додавайте розтовчене в порошок печиво. Збивайте міксером або віничком доти, аж поки маса не стане пишною.

4. За допомогою ложки викладіть «сніжки» у десертні тарілочки або креманки. Або на маленькі млинці чи шматочки печива. При бажанні можете помістити їх у дуже гарячу духовку на 1-2 хвилини, щоб утворилась легка рум’яна скориночка. Одразу ж подавайте на стіл.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Чотири рецепти шарлотки з яблуками





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ