Топ-5 рецептів чорничного варення
Пропонуємо Вам прості рецепти улюбленого чорничного варення:
1. Класичне чорничне варення
Інгредієнти:
1 кг чорниць
2-3 стакани цукру
1 стакан води
2 гр. лимонної кислоти (можна сік половини лимона).
Приготування: ягоди перебрати, видалити рослинне сміття, промити під проточною водою, обсушити. З цукру і води зробити сироп, прокип’ятити, кинути туди чорницю. Варити, постійно помішуючи і знімаючи піну, до готовності, але не менше 30 хвилин.
Ближче до фіналу варіння додати лимонну кислоту або вичавити сік половини лимона (це потрібно зробити для того, щоб варення не зацукровувалося).
Готове чорничне варення розлити по обшпареним окропом банкам, закрутити і поставити догори дном остигати. Зберігати варення рекомендується в прохолодному приміщенні.
2. Варення з чорниці "П'ятихвилинка"
Інгредієнти:
1 кг чорниць
0,5 кг цукру
Приготування: у каструлю засипати ягоди із цукром й розігрівати, помішуючи, на невеликому вогні до виділення соку. Потім вогонь збільшити, варити після закипання 5 хвилин, потім вимкнути і розлити в гарячі банки. Закрити герметично.
3. Чорнично-медове варення
Іегредієнти:
1 склянка меду
1 кг чорниці
2 ст.л. рому (будь-який)
Приготування: Чорниці промити, висушити, зім'яти в кашоподібну масу. Ставимо чорниці на плиту і на повільному вогні помішуємо. Беремо дерев'яну ложку і вливаємо в каструлю трохи меду, при цьому помішуючи варення. Варимо ще 10-15 хв на слабкому вогні до загустіння. Потім, коли варення охолоне, вливаємо ром за смаком ( не більше 4 ст.л.). Після цього варення виливаємо в банки, закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо на добу.
4. Чорничне варення без варіння
Інгредієнти:
1 кг чорниці
1,5 кг цукру
Приготування: чорницю помийте та підсушіть. У ємності змішайте блендером чорницю та цукор (можна розім'яти деревяною ложкою). Розкладіть варення в стерилізовані банки і зберігайте у холодильнику.
5. Варення з чорниці з прянощами
Інгредієнти:
чорниця - 1 кг
сік лимонний - 1 ст. л.
мускатний горіх (мелений) - 1/2 ч. л.
цукор - 5 склянок
вода - 3/4 склянки
пектин - 1 пакетик
Приготування:попередньо помити і підсушити чорниці, перекласти їх в зручну ємність. Потім додаємо лимонний сік, прянощі, воду, пектин (можна придбати в аптеці) і акуратно перемішуємо, щоб не пошкодити маленьку ягоду. Отриману суміш перекладаємо в каструлю і ставимо на невеликий вогонь, продовжуючи при цьому помішуючи масу. Далі доводимо її до кипіння. Додаємо вказану порцію цукру і знову чекаємо, коли варення закипить.Варимо недовго, 1-2 хвилини і відразу знімаємо з вогню.
На поверхні варення прибираємо дерев'яною ложкою, утворений в процесі варіння, небажаний шар піни. Далі розливаємо гарячий джем в стерилізовані банки, після чого укутати та почекати до охолодження.
Смачного!
Статті до теми:
Цукати з вишні та черешні - рецепти
Готуємо смачнющі вареники з чорницями [відеорецепт]
Пиріг з полуницями: смачно та корисно [рецепт]
Поціновувачі Вівальді у Рівному можуть насолодитися модерновою версією знаних Пір року
Сучасний британський композитор і піаніст Макс Ріхтер наважився на сміливий експеримент: створив рекомпозицію найвідомішого циклу Антоніо Вівальді.
переглядів: 87
Скоригували ракети рф на лікарню в Херсоні: подружжя агентів фсб отримало15 років тюрми
Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримали ще двоє агентів фсб, які діяли у Херсоні.
переглядів: 371
Рак шкіри: рівнян запрошують перевірити родимки
У понеділок, 13 травня, в Рівненському обласному шкірвендиспансері можна буде отримати кваліфіковану консультацію спеціалістів щодо захворювань, пов'язаних з раком шкіри.
переглядів: 683
Закон про мобілізацію: які зміни ухвалила Верховна Рада
Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний Президентом України, вступить в дію вже з 18 травня.
переглядів: 534
17-річний Гукеш переміг у Турнірі претендентів
У Торонто завершився 14-й тур знаного Турніру претендентів.
переглядів: 612