Ми у Facebook
07.07.2015, 08:00

Топ-5 рецептів чорничного варення

Усім відомі цілющі властивості улюблених чорниць. Та насолоджуватися ними можна не лише влітку, а й в холодну пору. Для цього варто лише скористатися простими рецептами чорничного варення.
Приготування чорничного варення не займає багато часу, а смак його просто чудовий.

Пропонуємо Вам прості рецепти улюбленого чорничного варення:

1. Класичне чорничне варення
Інгредієнти:
1 кг чорниць
2-3 стакани цукру
1 стакан води
2 гр. лимонної кислоти (можна сік половини лимона).

Приготування: ягоди перебрати, видалити рослинне сміття, промити під проточною водою, обсушити. З цукру і води зробити сироп, прокип’ятити, кинути туди чорницю. Варити, постійно помішуючи і знімаючи піну, до готовності, але не менше 30 хвилин.
Ближче до фіналу варіння додати лимонну кислоту або вичавити сік половини лимона (це потрібно зробити для того, щоб варення не зацукровувалося).
Готове чорничне варення розлити по обшпареним окропом банкам, закрутити і поставити догори дном остигати. Зберігати варення рекомендується в прохолодному приміщенні.

2. Варення з чорниці "П'ятихвилинка"
Інгредієнти:
1 кг чорниць
0,5 кг цукру

Приготування: у каструлю засипати ягоди із цукром й розігрівати, помішуючи, на невеликому вогні до виділення соку. Потім вогонь збільшити, варити після закипання 5 хвилин, потім вимкнути і розлити в гарячі банки. Закрити герметично.

3. Чорнично-медове варення
Іегредієнти:
1 склянка меду
1 кг чорниці
2 ст.л. рому (будь-який)

Приготування: Чорниці промити, висушити, зім'яти в кашоподібну масу. Ставимо чорниці на плиту і на повільному вогні помішуємо. Беремо дерев'яну ложку і вливаємо в каструлю трохи меду, при цьому помішуючи варення. Варимо ще 10-15 хв на слабкому вогні до загустіння. Потім, коли варення охолоне, вливаємо ром за смаком ( не більше 4 ст.л.). Після цього варення виливаємо в банки, закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо на добу.

4. Чорничне варення без варіння
Інгредієнти:
1 кг чорниці
1,5 кг цукру

Приготування: чорницю помийте та підсушіть. У ємності змішайте блендером чорницю та цукор (можна розім'яти деревяною ложкою). Розкладіть варення в стерилізовані банки і зберігайте у холодильнику.

5. Варення з чорниці з прянощами
Інгредієнти:
чорниця - 1 кг
сік лимонний - 1 ст. л.
мускатний горіх (мелений) - 1/2 ч. л.
цукор - 5 склянок
вода - 3/4 склянки
пектин - 1 пакетик

Приготування:попередньо помити і підсушити чорниці, перекласти їх в зручну ємність. Потім додаємо лимонний сік, прянощі, воду, пектин (можна придбати в аптеці) і акуратно перемішуємо, щоб не пошкодити маленьку ягоду. Отриману суміш перекладаємо в каструлю і ставимо на невеликий вогонь, продовжуючи при цьому помішуючи масу. Далі доводимо її до кипіння. Додаємо вказану порцію цукру і знову чекаємо, коли варення закипить.Варимо недовго, 1-2 хвилини і відразу знімаємо з вогню.
На поверхні варення прибираємо дерев'яною ложкою, утворений в процесі варіння, небажаний шар піни. Далі розливаємо гарячий джем в стерилізовані банки, після чого укутати та почекати до охолодження.

Смачного!

Статті до теми:

Цукати з вишні та черешні - рецепти

Готуємо смачнющі вареники з чорницями [відеорецепт]

Пиріг з полуницями: смачно та корисно [рецепт]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ