5 способів заморозити малину [+ПОРАДИ]
- Важливо також відсортувати ягоди за ступенем стиглості. Перестиглі та пом'яті ягоди одразу ж пересипте цукром. Рожеві, недостиглі краще потім використати для компотів.
- Переберіть ягоди, відділіть плодоніжки та листя, помийте в холодній воді й просушіть на рушнику. Щоб швидше малинки висохли, акуратно накрийте їх ще одним рушником – за кілька хвилин він вбере зайву вологу.
- Якщо не хочете заморозити малину разом з хробаками - ненадовго помістіть ягоди в миску з холодною підсоленою водою. Личинки й жучки швидко спливуть на поверхню. Зберіть їх, обережно вийміть малину для просушування й переробки.
Заморожувати малину можна кількома способами:
1) Розсипом
Спочатку викласти одним шаром на якусь плоску поверхню й покласти на кілька годин у морозильну камеру. А потім пересипати в поліетиленові пакети або контейнери з герметичними кришками.
2) У пакеті чи контейнері
Просто насипають порцію підготовлених ягід у ємність, яка герметично закривається.
3) Пересипані цукром
Акуратно складіть ягоди в ємність шарами. Кожен шар пересипте цукром-піском. Можете класти в морозилку. Таким способом ягоди можна зберігати до 12 місяців.
Варіант для лінивих: просто викладіть порцію ягід у ємність і зверху посипте цукром.
4) У власному соці
Пересипану цукром малину потримайте півгодинки при кімнатній температурі або в холодильнику, щоб ягоди пустили сік. Після цього відправляйте герметично закриті ємності в морозильну камеру.
5. У цукровому сиропі
Підготовлену малину складіть у ємності й залийте попередньо звареним і охолодженим цукровим сиропом. Концентрація – за вашим бажанням.
Залежно від способу заморозки таку малину можна використовувати: для начинки пирогів, пиріжків, вареників, як добавку в йогурти, морозиво, сиркову масу, каші, мюслі, для компотів, киселів, коктейлів, чаїв, соусів, а також для прикрашання тортів та десертів.
Так само можна заморозити ожину та інші ягоди.
Секрети пані Галі
Заморожені заготовки з малини я також використовую для компотів, комбінованого варення та джемів з різних фруктів.
Обожнюю скибочки абрикосів чи персиків у малиновому сиропі; конфітюр з яблук, груш та малини.
А ще люблю швидке малинове морозиво-шербет: ягоди розминаю виделкою з цукром або збиваю у блендері, викладаю пюре у невеликі формочки кладу у морозилку. Часом додаю трохи йогурту або вершків. Іноді роблю такий десерт з кісточками, іноді протираю ягідне пюре через металеве сито.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру
Цукати з вишні та черешні - рецепти
Цукати з полуниць
Як зробити так, щоб бузок довше квітнув: поради та правила догляду
Фахівці стверджують, що головним секретом його довгого свіжого цвітіння є правильний зріз.
переглядів: 69
Як міцно заснути за 10 секунд: надійний військовий метод
Цим методом користуються військові США. Виконайте кілька простих вимог, аби миттєво поринути у сон.
переглядів: 341
У Рівному можна безкоштовно записатися у бібліотеку
У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці оголосили акцію - упродовж кількох днів можна безкоштовно отримати читацький. Це приурочили до Всесвітнього дня книги та авторського права.
переглядів: 327
Вчасний полив допоможе вберегти розсаду від заморозків
Дощування може захистити рослини, особливо коли передбачаються короткочасні зниження температури. Дізнайтеся, як це правильно зробити.
переглядів: 265
На двох вулицях Рівного не буде води
Сьогодні, 23 квітня, з 12.10 через пошкодження водопроводу частково відсутнє водопостачання на вул.Міцкевича та вул.Героїв Поліції (частково).
переглядів: 334