Ми у Facebook
25.08.2011, 14:16

Як на Рівненщині святкуватимуть 450-річчя Пересопницького Євангелія [Програма заходів]

29 серпня у селі Пересопниця відбудеться відкриття історико-культурного центру "Пересопниця", фестиваль духовної музики, кулінарна виставка та історична реконструкція.
На гостей чекатимуть екскурсії, фестиваль духовної музики "Блага вість Пересопниці", кулінарний фестиваль поліської кухні "Кулінарна спадщина", історичні реконструкції та виставки тогочасної зброї і археологічних знахідок.

Бажаючі зможуть спробувати страви кухні XII-XIII століть, постріляти з тогочасної зброї та придбати вироби народних умільців.

Програма святкування:

10.00 – Офіційне відкриття пішохідного туристичного маршруту (центральний вхід до Комплексу "Пересопниця").

12.00 – Офіційне відкриття культурно-археологічного комплексу "Пересопниця". Літературно-музична композиція "Повернення Першокниги через 450 років" та "Світло Пересопницького Євангелія".

13.00, 17.00 – Дегустації поліських страв на фестивалі "Кулінарна спадщина".

14.00-17.00 – Військово-історична реконструкція біля фортифікаційної споруди. Показові бої, демонстрація зброї та обладунків.

14.00-17.00 – Пересопницькі читання (показ документальних фільмів, доповіді науковців, презентація ювілейної монети, погашення немаркованого конверта, виступи фольклорних колективів).

18.00 – Гала-концерт Міжнародного фестивалю духовної музики "Блага вість Пересопниці". Церемонія нагородження.

Упродовж дня:

- Виставки "Історія міста Пересопниця від найдавніших часів до середини XIII ст.", "Історія Першокниги" та "Військове спорядження часів Київської Русі".

- Підготовка сучасного рукопису літературного перекладу Пересопницького Євангелія.

- Демонстрація повсякденного життя та побуту мешканців княжого міста Пересопниця ХІІ-ХІІІ ст. у військовому таборі та старовинній садибі.

- Майстер-класи з ковальства, гончарства, ткацтва, лозоплетіння, соломоплетіння.

- Ярмарок "Музейні гостини у Пересопниці".

- Фестиваль поліської кухні "Кулінарна спадщина".

На будівництво "Пересопниці" було витрачено 10 млн гривень з державного бюджету, 3 мільйони – з обласного, а решта коштів пожертвували місцеві благодійники – підприємства та фірми Рівненщини.





На правах реклами