Ми у Facebook
19.01.2012, 16:32

На непрацюючий Рівненський притулок для собак додали грошей

Про нього говорили й сперечалися, за нього танцювали, йому виділяли землю і гроші. Втім, у 2011-му притулок для бездомних тварин у Рівному так і не запрацював.
Він потрібний, але досі не працює. Притулок для бездомних тварин у Рівному обіцяли відкрити минулого року. Для цього виділили 60 соток на вулиці Київській, а в міському бюджеті знайшли 200 тисяч гривень.

- За виділені кошти виготовлялась проектно-кошторисна документація, обгородили територію, підготували клітки, - розповів заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький. - Але зробити треба іще чимало. Зокрема підвести до притулку водопровід, каналізацію, електроенергію. На все це у бюджеті знову передбачили 200 тисяч гривень. Сподіваємося, що цього року притулок запрацює.

Між тим Мінприроди заявило, що підтримує всі пропозиції міських рад щодо фінансової участі у проектах будівництва нових притулків для бездомних собак. Для цього Кабмін навіть вніс зміни до переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів.

До того в Рівному у серпні минулого року утворили спеціальний фонд, що управлятиме коштами та утримуватиме притулок для бездомних тварин. Заробити 1 мільйон гривень на притулок для тварин старалася і рівненська команда «Майдан’s». Втім, виграний автомобіль від танцівників дістався медикам.

За попередніми розрахунками, притулок планується створити на 250 тварин, він міститиме ізолятор, ветеринарну лікарню. Тут собак стерилізуватимуть. Для роботи у притулку фахівців-ветеринарів іще шукатимуть та чекатимуть волонтерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Притулок для собак запрацює у Рівному ще цьогоріч

Заради собак рівняни... танцюватимуть





На правах реклами