Ми у Facebook
12.11.2013, 01:03

Рівнянин, який пройшов Чечню, очолив УНА-УНСО

Більшості людей біографія Олександра Музичка (псевдо Сашко “Білий” ) може видатись сценарієм до фільму-бойовика, адже він пройшов через війни в Абхазії, Грузії та Чечні. Так говорять про свого лідера самі активісти УНА-УНСО. Днями вони обрали Музичка виконуючим обов’язки голови політради партії.
Це відбулось на засіданні політради Української Національної Асамблеї у Києві. Там було обрано виконуючого обов’язки голови політради. Ним став член політради, голова Рівненської обласної організації Українська Національна Асамблея Олександр Музичко.

Народився Олександр Музичко 19 вересня 1962 року у місті Кізел Пермської області (Росія), куди були вислані його батьки за участь у національно-визвольній боротьбі. Відразу після проголошення незалежності України він розпочав активну політичну діяльність. Створив у Рівному першу націоналістичну організацію СНУМ, також партію УНА та загони УНСО на Рівненщині.

У 1994 році, під час першої чеченської війни, Олександр Музичко у Чеченській Республіці командував загоном УНА-УНСО “Вікінг”, який воював у складі підрозділу польового командира Шаміля Басаєва, а також керував особистою охороною Джохара Дудаєва. За бойові заслуги був нагороджений орденом “Герой Нації” особисто від президента Чеченської республіки генерала Джохара Дудаєва.



У 2012 році Олександр Музичко балотувався в народні депутати України по 153-му виборчому окрузі (Гощанський, Корецький, Острозький, Рівненський райони, місто Острог та частина міста Рівне). Програв кандидату від "Об'єднаної опозиції" Юрію Вознюку.

У Рівному націоналісти влаштували "файєр-шоу" на Покрову

Нагадаємо, нещодавно нових керівників отримали й Рівненська міська організація УНА та обласна молодіжна: Рівненську міську організацію партії очолив Ярослав Гранітний, обласну молодіжну - Іван Гетьман.

У Рівненській Українській Національній Асамблеї (УНА) нове керівництво





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ