Ми у Facebook
26.08.2023, 22:23

У лісах Рівненщині та Волині утворили понад пів сотні сміттєвих звалищ

Упродовж поточного року, на територіях Рівненської та Волинської областей, було виявлено 54 випадки незаконного викидання сміття, побутових і будівельних відходів у лісових зонах.
Цю інформацію оприлюднили на офіційній сторінці Поліського лісового офісу. Випадки такого порушення встановлювали співробітники лісової охорони та оперативної реагування в ході щоденних патрулювань. Для фіксації порушень також використовували фотопастки.

Серед найбільш активних "смітників" за поточний рік виділяють працівники Рафалівської, Ратнівської, Ківерцівської та Городоцької філій державного підприємства "Ліси України".

Усі випадки незаконного викидання сміття були оформлені протоколами про адміністративні порушення співробітниками лісової охорони.

«Найчастіше люди залишають сміття у лісах, що недалеко від їхніх домівок. Або на узліссях, придорожніх галявинах. Таким чином засмічуючи територію, де живуть»,
– йдеться у дописі.

Окремою проблемою, за словами лісівники, є промислові відходи. Нерідко правилами про їх зберігання чи утилізацію нехтують і підприємства. Через це також нерідко страждають ліси.





На правах реклами