Ми у Facebook
08.04.2024, 07:35

Коли садити картоплю: Сприятливі дні у квітні-травні 2024

Не дивіться коли сусід картоплю саджає, слідкуйте за місячним календарем. Підбирайте сприятливу дату і нехай урожай буде багатий.
Перед початком висадки картоплі, яка зазвичай відбувається за місяць до приблизної дати, необхідно дістати бульби з погреба та відібрати всі здорові бульби середнього розміру для використання як посадковий матеріал.

Ці бульби потрібно перенести у тепле та світле приміщення з високою вологістю, де денна температура становить 14-16 градусів, а нічна не менше 6 градусів. Бульби розкладають у ящики в один шар так, щоб всі вони були добре освітлені.

Якщо дозволити бульбам прорости на світлі, вони сформують невеликі, але міцні паростки (1-2 см) з крихітними листочками, що дозволить кореневій системі розвиватися відразу після висаджування.

Експерти рекомендують висаджувати картоплю тоді, коли середньодобова температура становить 8-10 градусів протягом кількох днів, а температура ґрунту на глибині не менше 10-12 см досягає 7 градусів. Для кращого росту картоплі, обирайте добре освітлені ділянки, ідеальними попередниками будуть озимі зернові, гарбузові, капуста, бобові, олійна редька, ріпак, гірчиця.

Астрологи вказують, що найсприятливіший час для саджання картоплі - коли Місяць знаходиться у знаках Землі (Діва, Телець, Козоріг) або в знаках Води (Скорпіон, Рак, Риби).

Сприятливі дати для саджання картоплі у квітні, травні:

Квітень: 10-11, 19-21, 29-30;
Травень: 3-4, 7, 11-13, 26-27, 30-31.





На правах реклами