Ми у Facebook
14.04.2024, 14:38

Які бувають іграшкові ляльки та як їх обирати?

Ляльки для дівчинки – це часто чи не найулюбленіші забавки. З ними вони залюбки граються у «дочки-матері», розігрують різні сімейні сценки. Які бувають іграшкові ляльки та як їх обирати – про це поговоримо саме сьогодні.

Найпопулярніші види дитячих ляльок 

Нині вибір ляльок для дітей – дуже великий. Їх можна поділити на такі різновиди:

  1. Класичні. Такі ляльки – мають правильні пропорції розміру голови та тулуба. Їх створюють без зайвого реалізму. З класичними ляльками багато років назад гралися наші мами та бабусі. Дівчатка з великим задоволенням переодягають ляльок, розчісують їх, придумують їм нові зачіски. Подібні ігри дозволяють дівчинці «приміряти» на себе роль мами.
  2. М’яконабивні. Ці ляльки підходять навіть найменшим діткам. Їх шиють із текстилю, доповнюють м’яким наповнювачем. Вони мають досить схематичні риси обличчя, їхнє волосся може бути із м’яких товстих мотузочок.
  3. Ляльки у вигляді немовлят – пупси. Сучасні моделі досить реалістичні та дуже нагадують справжню дитину. Дівчатка із задоволенням годують її. Купають, переодягають, беруть із собою на прогулянку тощо. Пупси можуть мати додаткові функції: говорять, співають, ходять на горщик та ін. В комплекті з ними можуть бути пляшечки для годування, горщики, підгузки, одяг тощо.
  4. Інтерактивні ляльки. Вони можуть навчити дитину виконувати певні дії, познайомити з новими словами, цифрами, алфавітом, вчити з дитиною віршики, повторювати слова тощо.
  5. Ляльки-моделі. Це Барбі та схожі на них. В комплекті вони можуть мати красивий одяг, взуття та інші аксесуари. Їхнє волосся можна розчісувати, змінювати зачіски. Лялька зазвичай має гарний макіяж, модельну зовнішність.

Особливості вибору ляльки для дитини за віку

Вік дитини – це один із найважливіших критеріїв, на які слід зважати під час вибору іграшки.

  1. Один рік. Для діток такого віку добре підійде лялька без дрібних деталей. Можна зупинити вибір на м’яконабивній моделі.
  2. 2-3 роки. Дитина із задоволенням гратиметься лялькою, буде торкатися її, гладити волосся, намагатиметься зняти і одягти одяг, нагодувати. Хорошим варіантом стане лялька-пупс.
  3. 3-4 роки. Гра в «дочки-матері» може легко стати найулюбленішою у вашої дівчинки, якщо вона матиме класичну ляльку або реалістичного пупса.
  4. 5-7 років. Дівчинка вже неодмінно має свої уподобання в одязі і тому залюбки гратиметься з ляльками з хорошим набором одягу. Подаруйте дитині ляльку-модель і вона з радістю примірятиме їй нові наряди. Такі ігри допоможуть розвинути почуття стилю та краси.

Не забувайте про те, що ляльку можна купити в комплекті з додатковими аксесуарами, які зроблять гру дитини набагато цікавішою. Так, лялька може їздити на своєму авто, мати меблі для спальні чи ванної кімнати або цілий будиночок! Окрім цього, лялька може мати й домашніх улюбленців – котиків, собачок тощо. 

В інтернет-магазині товарів для дітей Lolo ви можете замовити якісні та оригінальні ляльки для дівчаток різного віку. Їх можна замовити із доставкою за потрібною вам адресою.

На правах реклами






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ