Ми у Facebook
23.04.2024, 12:00

Самовирівнювальні суміші для підлоги — що це таке

Самовирівнювальні суміші — чи не найбільш затребувані матеріали для оздоблення підлоги. Вони дозволяють швидко та ефективно вирівняти поверхню перед фінішним облицюванням, укладанням ламінату або наливного покриття. Також матеріал широко використовується при створенні теплої підлоги, формуючи досить тонкий шар покриття з гарним показником тепловіддачі. В даній статті ми розповімо про ключові переваги та різновиди самовирівнювальних сумішей.

Плюси використання матеріалу

Перш за все, самовирівнювальні суміші значно спрощують процес створення ідеально рівної підлоги, роблячи оздоблювальні роботи доступними та зручними для звичайних господарів. На підготовлену завчасно поверхню, тонким шаром виливається розведений розчин, миттєво розподіляється по периметру і прокочується валиком, щоб уникнути порожнин. Самовирівнююча суміш для підлоги — це справжня знахідка, адже матеріал виключає необхідність застосування маяків, які є традиційними для класичного вирівнювання підлог.

Серед інших переваг самовирівнювальних складів важливо згадати:

  1. Швидке висихання — матеріал стає твердим протягом 30-120 хвилин в залежності від основного компонента. При цьому фінішну обробку підлоги можна виконувати вже через добу. 
  2. Надійність та зносостійкість — навіть тонкий шар самовирівнювальної суміші забезпечує дуже надійну конструкцію. Матеріал не деформується під впливом механічних навантажень.
  3. Універсальність — матеріал підходить для більшості приміщень. Готова суміш дозволяє створити рівну та практичну поверхню під ламінат, лінолеум, керамічну плитку тощо. Деякі самовирівнювальні склади навіть не потребують додаткового декоративного покриття.

Сфера використання та різновиди

Самовирівнювальні суміші передбачають широку сферу використання. При цьому окремо виділяють матеріали:

  1. Для внутрішніх робіт — актуальні для застосування в звичайних кліматичних умовах, підходять для укладання під теплу підлогу, ламінат, керамічну плитку та інші декоративні матеріали.
  2. Для зовнішніх робіт — морозостійкі і водостійкі склади, які рекомендуються для використання на балконі, веранді або у іншому приміщенні, де можливий вплив погодних чинників.

Максимальні показники міцності мають цементні самовирівнювальні суміші. Вони відрізняються високою щільністю, підходять для приміщень, які регулярно зазнають навантажень. Однак подібні склади і висихають довше за інші суміші (протягом 48 годин при нормальній кімнатній температурі). 

Натомість гіпсові самовирівнювальні суміші відносяться до категорії швидковисихаючих матеріалів. Подібна поверхня твердіє за 1 годину, а працювати з нею можна вже на наступну добу (при шарі товщиною 5 -10 мм). Гіпсові склади підходять для житлових приміщень з невеликим навантаженням. Універсальним варіантом є цементно-гіпсова суміш. Матеріали даної категорії актуальні для приміщень з високими і середніми навантаженнями.

Наостанок зазначимо перевірених виробників самовирівнювальних сумішей. Серед професіоналів затребувані матеріали від таких брендів, як Ceresit, Kreisel, Moment, Siltek. Суміші від даних виробників відрізняються високими експлуатаційними властивостями.

На правах реклами






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ