Ми у Facebook
28.04.2024, 07:07

Причини неврологічного головного болю

Сильний головний біль – одна з найпоширеніших проблем, з якою пацієнти звертаються до лікарів. Причин такого стану безліч, але особливої уваги потребують випадки, коли неприємні відчуття спричинені порушеннями в роботі нервової системи. Це неврологічний головний біль лікування від якого можна отримати в Oxford Medical.

Через що може виникати головний біль


Важливо розуміти, що кожен випадок індивідуальний, тому лікар може призначити терапію лише після повного обстеження. Діагностика включає проходження МРТ, УЗД, електроенцефалографію (визначення електричної активності мозку), а також консультацію зі спеціалістами.

Лише на основі отриманих знімків та висновків фахівець може поставити один з можливих діагнозів:

• мігрень – захворювання, при якому напади сильного, пульсівного болю супроводжуються нудотою, острахом світла, шумом у вухах, а причиною його виникнення може бути навіть різка зміна погоди;
• біль напруги – це відчуття тиску у голові, зазвичай спричинене хронічним стресом або перенапруженням м’язів;
• ураження шийного відділу хребта – характерний пульсівний біль у потилиці та шиї;
• черепно-мозкові травми – після зовнішніх ушкоджень голови больовий синдром може тривати роками та супроводжуватися зниженням концентрації, запамороченням та дратівливістю;
• проблеми із тиском – артеріальна гіпертонія або гіпотонія провокують біль у потилиці та шиї, слабкість, нудоту.

Встановлення діагнозу – це перший крок до успішного та швидкого лікування, адже проблема може виникати на фоні інших захворювань.

Як лікують неврологічний головний біль


Щоб позбутися проблеми раз і назавжди, фахівці застосовують комплексний підхід. У першу чергу пацієнту призначають медичні препарати – анальгетики (знеболювальні), протизапальні ліки.

Другий етап – це фізіотерапія, яка може включати масаж, заняття спортом, реабілітаційні вправи для зняття напруги м’язів і покращення кровообігу. Додатково хворим рекомендують вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватися, відпочивати й регулярно бувати на свіжому повітрі, щоби зміцнити загальний стан здоров’я.

Ліцензія МОЗУ Серія АЕ №196689 від 24 січня 2013 роки (рішення №4);

Ліцензія МОЗУ Серія АЕ №459274 від 23 липня 2014 роки (рішення №519).

На правах реклами

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я






На правах реклами