Ми у Facebook
05.05.2024, 17:14

Уже не буде "обмежено придатних": усе про новий закон (+ІНФОГРАФІКА)

З 4 травня вступає в силу новий закон, який скасовує термін "обмежено придатний". Особи з таким статусом повинні повторно пройти медичний огляд у військовій комісії до 4 лютого 2025 року, тобто протягом 9 місяців.
Цей закон (№ 3621-ІХ від 21.03.2024) "Про зміни до деяких законів України щодо соціального захисту військовослужбовців та поліцейських" визначає нові категорії для військовозобов'язаних:


Фото: apostrophe.ua
Фото: apostrophe.ua


Непридатний;
Придатний у повному обсязі;
Придатний для служби у військових установах, але не в штурмових частинах, морській піхоті, Силах спецоперацій, тощо;
Придатний за певними спеціальностями;
Придатний для виконання конкретних завдань.
Закон також передбачає, що висновок військово-лікарської комісії буде дійсний один рік, після чого необхідно пройти медичний огляд знову.

Представник Генерального штабу ЗСУ полковник Юрій Глущенко зазначив, що зміни у стані здоров'я можуть відбутися протягом року, тому при повторному огляді через рік буде перевірена придатність до служби або внесені зміни до статусу. Ті, хто користується електронним кабінетом для оновлення даних, отримають повістку на медичний огляд.

Глущенко також наголошує, що після введення закону про мобілізацію всі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні зареєструватися у військкоматі з місцям проживання. Він закликає військовозобов'язаних уникати масових зборів у військкоматі в один час, щоб уникнути надмірної навантаженості.

Про це повідомляє Апостроф, apostrophe.ua.

Нагадаємо, деяких чиновників можуть призвати у ЗСУ. Стане жорсткіше: українцям загрожують штрафи за порушення правил мобілізації. Міноборони: після отримання повістки можна звернутися до рекрутингового центру.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ