Ми у Facebook
06.05.2024, 12:00

Життєвий шлях захисника з Рівненщини Андрія Беленчука

Андрій Беленчук, народився 14 жовтня 1991 року на Рівненщині, пройшов нелегкий шлях, строкову службу на Луганщині. Після повернення додому, він вів звичайне сільське життя, поки 25 лютого не вирішив приєднатися до тисяч інших захисників, щоб захищати свою рідну землю.
Андрій Беленчук приєднався до 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша, де був штурмовиком. За його відвагу і виконані бойові завдання йому було присуджено почесний нагрудний знак "Золотий хрест" від Головнокомандувача Збройних Сил України.

Протягом своєї служби він двічі отримав важкі поранення, але вижив, навіть залишаючись із наслідками: пластиною у голові, втратою зору на одне око і важкою контузією, яка призвела до втрати слуху на одне вухо.

Його відданість і мужність вразили командування, що відзначило його відзнакою "Хрест воїна-єгеря" І ступеня. Навіть при обмеженій придатності до військової служби, він продовжує свою службу в охороні Другого відділення Вараського районного ТЦКСП, демонструючи свою невгамовну відданість своїй Батьківщині.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ