Ми у Facebook
21.06.2011, 13:48

У Львові 42-річна жінка склала ЗНО з математики за 19-річну доньку

У Львові під час складання ЗНО з математики зафіксували грубе порушення. Мати вирішила підмінити свою дочку на пункті тестування.
Про це 21 червня розповіла координатор спостереження за зовнішнім незалежним оцінюванням від львівського представництва Громадянської мережі "Опора" Ольга Стрелюк.

Цей факт порушення процедури ЗНО був виявлений черговим під час пропуску "абітурієнтки" до пункту тестування у Львові. Коли в учасниці запитали рік народження, вона сказала 1969 р., згодом заявила, що пожартувала. Однак ззовні вона зовсім не відповідала на 19-річний вік своєї доньки. Хоча візуально була дуже схожа на неї. Пояснювала свій вигляд тим, що працює в нічному клубі, тому так зле виглядає.

На Рівненщині перший день ЗНО минув доволі спокійно

За словами пані Стрелюк, жінку допустили до здачі ЗНО, однак потім попросили проїхати до Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти для ідентифікації особи. На наступне оцінювання з біології уже прийшла сама донька, яка й реєструвалася на ЗНО. Однак вона не зізналася, що на тест з математики підіслала свою мати, всіляко переконуючи, що це була вона сама. Дівчина відмовилася їхати для підтвердження особи в УЦОЯО.

Як повідомили в "Опорі", ЛРЦОЯО повідомив про цей факт в міліцію і, за їх інформацією, роботу з математики було скасовано. Однак в "Опорі" вважають, що ця міра покарання недостатня, і мама та донька повинні бути притягнені до адмінвідповідальності.

Джерело: ЗІК





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ