Ми у Facebook
21.11.2011, 18:28

Юні журналісти з Рівного виграли поїздку до передріздвяної Польщі!

Головний приз - поїздку до передріздвяної Польщі - вибороли за результатами інтернет-голосування дванадцятеро студентів спеціальності “Журналістика” Національного університету “Острозька академія” та учасників Міжшкільної секції журналістики при рівненській ЗОШ №8 у рамках навчального проекту “Пізнай Польщу”. Електронна газета “Без секретів”, яку створили рівняни, отримала найбільшу, в порівнянні з іншими конкурсними роботами, кількість голосів інтернет-користувачів.
Голосування в онлайні завершилось опівночі у понеділок, 21 листопада.

- Електронна газета "Без секретів" набрала на чотири відсотки більше голосів, аніж наші найближчі "переслідувачі" зі столиці, - повідомила шеф-редактор онлайн-видання, координатор навчального проекту "Пізнай Польщу" на Рівненщині Вікторія Назарук. - Робота над нашою електронною газетою поєднала представників трьох осередків журналістської освіти - вихованців міської міжшкільної секції "Журналістика" при рівненській ЗОШ №8, студентів спеціальності "Журналістика" Національного університету "Острозька академія" та Школи журналістики рівненського Палацу дітей та молоді. Така спільна праця дала результат - як і активність інтернет-користувачів, голоси яких нам вдалося мобілізувати на свою підтримку. Від імені всієї нашої редакції щиро вдячна усім, хто віддав свої голоси за газету "Без секретів".

Нагадаємо, що навчальний проект для молоді «Пізнай Польщу» на Рівненщині реалізовує кафедра журналістики та літературознавства Національного університету «Острозька академія» за сприяння Міністерства закордонних справ Польщі у рамках серійної програми «Promocja wiedzy o Polsce». Партнерами проекту є фонд «Нові медіа» (м. Варшава, Польща) та МГО «Інтерньюз-Україна» (м.Київ, Україна). У рамках проекту в низці україньких міст відбулись тренінги для молоді, під час яких професійні медіа-тренери з України та Польщі обговорили питання євроінтеграції та презентували специфіку створення "мультим" (електронних газет), які учасники зможуть у подальшому застосовувати як платформу для практичних занять журналістикою. Відбувся такий тренінг і на базі загальноосвітньої школи №8 м.Рівного.

Другим етапом проекту, власне, і став онлайн-конкурс на кращу “мультиму” (електронну газету) про україно-польські зв'язки, який тривав із 13 до 20 листопада.

Рівняни представили на конкурс власну “мультиму” під назвою “Без секретів”. (До речі, міську молодіжну газету під такою назвою вже не перший рік поспіль створюють вихованці Школи журналістики Палацу дітей та молоді). Варто зауважити, що назва ця два роки поспіль була щасливою для юних “акулок пера” із Рівного, які брали участь у Всеукраїнському турнірі юних журналістів на базі Національного університету “Острозька академія” - торік наша команда виборола третє місце, а цьогоріч — друге! Нині ж назва "Без секретів" стала для юних рівненських журналістів справді зірковою - вона принесла їм перше місце!


Детальніше про здобутки рівненської команди "Без секретів"


- Такі проекти допомагають учням та студентам краще зрозуміти сучасні тенденції роботи засобів масової інформації як в Україні, так і за кордоном, - упевнена Вікторія Назарук. - Участь у конкурсі підвищує у студентів мотивацію до навчання. Знання, отримані у процесі роботи над електронною газетою, стануть у пригоді й після закінчення проекту. А знайомство з культурою та побутом передріздвяної Польщі стане для рівненських школярів та студентів і гарним заохоченням за плідну роботу над електронною газетою, і можливістю краще пізнати життя країни-сусіда.






На правах реклами