Ми у Facebook
22.08.2014, 11:00

Президент змінив умови третьої хвилі мобілізації і затвердив графіки ротації сил АТО

Президент України Петро Порошенко вніс корективи в мобілізацію та затвердив графіки ротації бійців АТО. Про це повідомили у прес-службі Глави держави.
Як зазначає прес-служба Президента України, йдеться про призов під час третьої хвилі мобілізації кадрових офіцерів.

"Будуть призивати тих, хто має військові спеціальності: спецназівців, артилеристів та інших військових фахівців", — підкреслив Петро Порошенко.

Кого призвуть у ході третьої хвилі мобілізації

Також повідомляється, що Президент відзначив необхідність підвищення якісного рівня військових спеціалістів, які мобілізуються до складу Збройних Сил, пише УНН.

“Сьогодні ми маємо замінити підрозділи Збройних Сил України та Національної Гвардії більш якісним складом мобілізованих військових. Це сприятиме більш швидкому досягненню миру в Україні”, — сказав Президент 21 серпня під час спілкування з журналістами у Миколаєві.

Президент зазначив, що третя хвиля мобілізації дозволить здійснити ротацію військових підрозділів, які знаходяться в зоні антитерористичної операції. Найближчим часом сили АТО поповняться трьома бригадами, дві з яких у складі Збройних Сил України, одна – Національної Гвардії. «Це дозволить відновити боєздатність і дати можливість бійцям відпочити», - сказав Президент.

Як повідомлялося, раніше Президент П.Порошенко підписав Закон "Про часткову мобілізацію", який попередньо підтримала Верховна Рада.

Часткова мобілізація: роз'яснення щодо збільшення граничного віку військовозобов’язаних запасу [+Відео]

Нагадаємо, від мобілізації звільнили батьків трьох і більше дітей. Натомість, як зазначили у Міноборони, обмежено придатних до служби чоловіків від мобілізації не відсторонятимуть.

Студентів та аспірантів денної форми навчання звільнили від мобілізації





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ