Ми у Facebook
11.10.2014, 14:08

Що таке «Селфі» та з чим його їдять?

У більшості соцмереж світу завжди можна знайти світлини, де відображаються люди, сфотографовані в профіль. Навіть назву придумали цьому захопленню мільйонів – «Селфі».
Вікіпедія нам розповідає, що Селфі (англ. Selfie; від англ. self — сам, само) — це вид фотографії, автопортрет, зроблений за допомогою камери смартфону чи веб-камери. Може бути зроблений фотографуванням як власного зображення, так і його відображення у дзеркалі. Часто користувачі одразу завантажують селфі на власні сторінки у соціальних мережах.

Цей вид фотографії медіадослідники із Graduate Center у Нью-Йорку називають одним із феноменів електронної сучасності. Вперше поняття «селфі» з'явилося на австралійських інтернет-форумах у 2002 році і отримало широку популярність на початку 2010-х років через поширення мобільних пристроїв з фотокамерами та розвитком мобільних додатків, таких як Instagram.



До 2013 року слово «selfie» стало поширеним настільки, що було включеним до Оксфордського словника англійської мови, а в листопаді 2013 слово «selfie» було обране «словом року».





Як рівняни полюбляють Селфі, портал OGO.ua покаже наступного разу.





На правах реклами