Як приготувати домашнє вино: рецепт від рівнянина Євгена Михайлова
Вручну віджати.
А можна і так!
Ємність з виноградом закрити кришкою і поставити бродити в тепле місце на два тижні. Потім віджати виноград і утворений сік перелити у скляні банки або бутлі, щоб була можливість здійснити відвід повітря.
На 1 літр соку додається 100 грамів цукру. Є спеціальні кришки на звичайні банки, які мають трубочки. Такі кришки щільно закривають банку і в результаті бродіння виділяється повітря, яке через трубочку виходить у воду. Тобто процес бродіння повинен бути повністю герметичний.
Можна так само використовувати стерильну гумову рукавичку.
Така система повинна стояти в темному місці днів 10. Потім вино обережно переливають у звичайні банки. Головне, щоб вино було чистим, без осаду.
Кришки на звичайні банки вже іншого плану. Вони спеціальні, без верхньої суцільної кришки. Банки закриваються фольгою, а потім кришками. На фользі пробиваються голкою дірочки по всьому діаметру.
Вино можна вживати вже через місяць. Це буде молоде вино.
Можна через місяць перелити в інший посуд і щільно закрити. Таке вино буде витриманим і буде мати відмінний смак і через півроку, і через рік і так далі. Головне - зберігати в прохолодному місці в щільно закритому посуді.
Смачного!
Як швидко приготувати омлет на сніданок: простий рецепт
Цей простий рецепт омлета дозволить вам швидко і легко приготувати смачний сніданок, який додасть вам енергії на весь день. Приємного апетиту!
переглядів: 309
Як швидко прибрати будинок після свята
Після святкових застіль важливо знати, як правильно та швидко прибрати у своєму домі.
переглядів: 288
Як не втратити форму у святкові дні: дієві поради
Часи Великоднів свят - це не тільки духовне піднесення, але й щедре частування, над яким господині завчасно трудилися. І дуже легко за святкові дні набрати зайвої ваги.
переглядів: 561
Як завтра працюватимуть обласні бібліотеки у Рівному
Сьогодні, 5 травня, Рівненська обласна бібліотека для молоді та Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека, які, зазвичай, працюють на вихідних, не працюють.
переглядів: 403
Як не набрати зайві кілограми на Великдень: топ-3 поради
Великодні свята - це період, коли дуже легко набрати кілька зайвих кілограмів. Смачна паска, крашанки, м'ясні страви та відсутність фізичного навантаження лише сприяють цьому.
переглядів: 877