Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

18:05 | За останні 10 років поширеність онкопатології в Рівненському районі збільшилась у півтора рази

Аналіз стану здоров'я населення Рівненського району та діяльності закладів охорони здоров'я свідчить про від'ємний приріст населення, скорочення середньої очікуваної тривалості життя, а також зростання поширеності хвороб. На цьому наголошується в Програмі розвитку та реформування галузі охорони здоров'я у Рівненському районі на 2007-2012 роки, схваленій розпорядженням голови райдержадміністрації та затвердженій рішенням сесії райради, інформує "Слово і час".
У структурі захворюваності жителів району переважають хронічні неінфекційні хвороби (серцево-судинні захворювання, злоякісні новоутворення, психічні та ендокринні розлади, алергічні прояви), які характеризуюься негативною динамікою. Поширеність серцево-судинної патології збільшилась за останнє десятиліття в 1,8 раза, онкологічної патології - в 1,5 раза, цукрового діабету - в 2,1 раза. Зростають захворюваність і смертність від раку в зв'язку з несприятливою екологічною ситуацією та значним старінням населення. Захворюваність на туберкульоз збільшилась за 10 років у 1,7 раза.
Погіршення стану здоров'я населення району зумовлене, насамперед, комплексом не медичних, а соціально-економічних чинників, недосконалим способом життя населення.
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини