Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

11:21 | Допомогу у зв'язку із вагітністю і пологами “єдинщикам” виплачує соцстрах

Як повідомила завідуюча відділом соціальних виплат Рівненської міської виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Світлана Черкасова, суб’єкт підприємницької діяльності-фізична особа, яка працює на єдиному податку та перебуває на обліку у Фонді загальнодержавного соціального страхування, має право на матеріальне забезпечення та соціальні послуги, зокрема і на допомогу у зв'язку з вагітністю і пологами:

"Приміром, жінка-приватний підприємець працює на єдиному податку, розмір якого становить 200 грн на місяць без урахування збільшення за кожного найманого працівника або члена сім'ї. Від суми сплаченого застрахованою особою єдиного податку до Фонду перераховується 11%. Враховуючи суму єдиного податку за останні 6 календарних місяців, кількість календарних днів у розрахунковому періоді без урахування святкових і неробочих днів, встановлених законодавством, та розмір страхового внеску визначається розмір допомоги, який при ставці єдиного податку у 200 грн, становитиме у межах 4800-4900 грн.
Допомога по вагітності та пологах виплачується застрахованій особі за рахунок коштів Фонду соціального страхування з першого дня непрацездатності. Розгляд документів, за словами Світлани Черкасової, відповідно до діючого законодавства триває не більше 10 днів і у наступні 10 днів виплачується допомога на рахунок підприємця".
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини