Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

13:38 | Рівненська Мала академія наук презентувала свою історію

Днями у конференц-залі Рівненського будинку вчених відбулася презентація четвертого випуску альманаху "Колесо історії" "Мала академія наук учнівської молоді на Рівненщині: становлення та розвиток", над яким працював колектив Рівненської Малої академії наук учнівської молоді (РМАНУМ).

Рівненська Мала академія наук готує майбутніх науковців

Як повідомляє сайт РМАНУМ, на презентацію книги прийшли ті, хто ще у далеких 70-х роках був причетний до створення та розвитку Малої академії наук на Рівненщині.
Від управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації усіх причетних до виходу книги у світ та присутніх у залі привітала головний спеціаліст управління, багаторічний куратор науково-технічного відділення Рівненського територіального відділення МАН Майя Андрєєва.
Знайшла себе на сторінках видання Віра Вангрет, яка далекого 1975 року очолила міське наукове товариство, що працювало при Рівненському палаці піонерів (сьогодні – міський Палац дітей та молоді). Віра Іванівна поділилася з присутніми цікавими спогадами, пораділа успіхами РМАНУМ останніх років. Сьогодні вона на заслуженому відпочинку, але жваво переймається справами манівців.
Багато інформації почерпнули присутні з розповіді першого керівника історико-географічного відділення Валентини Веремчук. Далекого 1994 року у першому конкурсі взяли участь 30 юних істориків та географів. А вже у 2011 році їх було майже 160. Захопливо ділився спогадами і багаторічний керівник відділення філології та мистецтвознавства Кузьма Парух, який і сьогодні працює у навчально-методичному центрі естетичного виховання молоді.
Про сьогодення академії та перспективи її подальшого розвитку розповів директор Рівненської Малої академії наук учнівської молоді Олександр Андрєєв.
Усі присутні на презентації зійшлися на думці, що видання потребує доповнення віднайденими матеріалами, світлинами тощо.
У Рівненській МАН планують, що цьогоріч побачить нове видання альманаху, доповнене та перероблене.
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини