Як приготувати паску, від якої всі домашні та гості будуть в захваті: простий рецепт
Історія паски
Паска - це символ воскресіння Христового, та вона має багатовікову історію. Українська паска виготовляється з кращих інгредієнтів та з дотриманням традиційних рецептів. На Великдень вона стає головним українським десертом, що символізує не тільки радість воскресіння, а й об’єднання родини навколо святкового столу.
Простий рецепт паски
Щоб приготувати паску, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Інгредієнти:
500 г борошна
200 г цукру
100 г вершкового масла
3 яйця
1 пачка дріжджів
100 мл молока
1/2 чайної ложки солі
1/2 чайної ложки ванільного цукру
Цедра 1 апельсина
Цедра 1 лимона
100 г сухофруктів (курага, родзинки, цедра апельсина або лимона)
Яйце для змащування
Інструкції:
Крок 1: Почніть зі збігання теплого молока з дріжджами та додайте трохи цукру. Покладіть цю суміш у тепле місце на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Крок 2: У глибокій мисці розтопіть вершкове масло.
Крок 3: У великій мисці змішайте борошно, цукор, сіль, ванільний цукор, цедру апельсина та лимона, сухофрукти.
Крок 4: Додайте до сухих інгредієнтів розтоплене масло та розтерти яйця.
Крок 5: Потім додайте активовані дріжджі та молоко.
Крок 6: Помішуйте все це добре, доки не отримаєте м'яке, легко вимазане тісто.
Крок 7: Залиште тісто протягом години, покривши його чистою кухонною рушником, щоб воно піднімалося.
Крок 8: Після того, як тісто підійметься, ще раз його перемішайте, а потім переложіть у виготовлений форму або сковороду для паски, попередньо змащений жиром та посипаний борошном.
Крок 9: Знову залиште тісто на 30-40 хвилин для підйому.
Крок 10: Змастіть паску зверху розбитим яйцем.
Крок 11: Попередньо розігрійте духовку до 180°C (350°F).
Крок 12: Пекти паску в духовці приблизно 40-50 хвилин або доки вона не стане золотисто-коричневою.
Крок 13: Після випічки дайте пасці трохи охолонути перед подачею.
Підсказки:
Додавання ароматичної цедри апельсина та лимона надасть пасці особливого смаку.
Ви можете прикрасити паску за допомогою глазурі або посипати цукровим пудрою перед подачею.
Як швидко приготувати омлет на сніданок: простий рецепт
Цей простий рецепт омлета дозволить вам швидко і легко приготувати смачний сніданок, який додасть вам енергії на весь день. Приємного апетиту!
переглядів: 35
Як швидко прибрати будинок після свята: актуальні поради для господинь
Після святкових застіль важливо знати, як правильно та швидко прибрати у своєму домі.
переглядів: 74
Як не втратити форму у святкові дні: дієві поради
Часи Великоднів свят - це не тільки духовне піднесення, але й щедре частування, над яким господині завчасно трудилися. І дуже легко за святкові дні набрати зайвої ваги.
переглядів: 330
Як завтра працюватимуть обласні бібліотеки у Рівному
Сьогодні, 5 травня, Рівненська обласна бібліотека для молоді та Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека, які, зазвичай, працюють на вихідних, не працюють.
переглядів: 251
Як не набрати зайві кілограми на Великдень: топ-3 поради
Великодні свята - це період, коли дуже легко набрати кілька зайвих кілограмів. Смачна паска, крашанки, м'ясні страви та відсутність фізичного навантаження лише сприяють цьому.
переглядів: 746