Ми у Facebook
17.04.2024, 16:30

Україна працює над створенням підземних лікарень

Україна активно працює над створенням підземних лікарень з метою забезпечення безпеки для медичного персоналу та пацієнтів. Перші з таких медичних закладів планують звести на Херсонщині.
За словами голови Херсонської обласної державної адміністрації Олександра Прокудіна, заплановано побудувати чотири підземні лікарні, де медичний персонал матиме можливість надавати допомогу пацієнтам без страху перед обстрілами.

Зараз вже розроблено проєктно-кошторисну документацію для першої підземної операційної лікарні, яка буде обладнана всім необхідним для проведення хірургічних втручань.

Прокудін також зазначив, що триває відновлення захисних споруд в центрі здачі крові ще в одному закладі. Йому важливо, щоб українським воїнам та всім постраждалим від обстрілів завжди була доступна кров.

Планується, що у підземних укриттях також будуть створені реанімаційні палати, бокси для хворих на інфекційні захворювання, а також перинатальний центр. Подальшою метою є розширення цього досвіду на освітні заклади, щоб діти могли навчатися у безпеці за шкільними партами.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ