Ми у Facebook
17.04.2024, 21:03

Мультимедійні дошки для шкіл куплять на Рівненщині

На Рівненщині з метою модернізації освітнього процесу будуть витрачені 55 мільйонів гривень на придбання мультимедійних дошок для шкіл.
Ці кошти, спрямовані із державного бюджету, призначені для закупівлі необхідного обладнання для учнів 5-х та 6-х класів. У деяких населених пунктах процес закупівлі вже розпочато, в деяких угоди вже укладено, а деякі ще чекають на остаточне затвердження.

Отримані субвенції з державного бюджету в обсязі 55 мільйонів гривень будуть спрямовані на придбання мультимедійних комплектів, зокрема інтерактивних дошок, необхідних для впровадження програми нової української школи.

Субвенція на Рівненщину є частиною загальнонаціональної ініціативи, на яку передбачено один мільярд гривень. Зокрема, кошти будуть розподілені між місцевими громадами пропорційно кількості учнів 5-х та 6-х класів.

Наразі триває процес закупівельного процесу. Кожна громада отримає кошти залежно від кількості учнів та здійснить співфінансування на рівні не менше 10% від загальної суми. Найбільшу суму, шість мільйонів 253 тисячі гривень, отримає Рівненська громада.

Проте, наразі ще не усі громади прийняли рішення щодо співфінансування, тому поки що деякі проекти ще не розпочалися. Наприкінці закупівельного процесу, один комплект обладнання коштуватиме приблизно пів мільйона гривень.





На правах реклами