Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

13:19 | 16 жителів смт. Клевань Рівненського району офіційно отримали роботу в Польщі

День центру зайнятості провели працівники Рівненського районного центру зайнятості в смт. Клевань Рівненського району. Захід організували для шукачів роботи та осіб, які з тих чи інших причин бажають змінити основне місце працевлаштування.
У фойє відвідувачі мали змогу ознайомитись з листівками, буклетами про можливості працевлаштування та навчання за сприяння служби зайнятості, актуальними вакансіями району, подивитись відеоролик про послуги, які надає державна служба зайнятості соціально незахищеним громадянам, прочитати чи взяти з собою газету «Вісник СЗ».Тут же можна було отримати індивідуальну консультацію від працівників усіх структурних підрозділів центру.
Директор Рівненського районного центру зайнятості Петро Левчук окреслив головні напрямки роботи з відвідувачами у 2007 році. Він зазначив, що в районі ще існує таке явище, як приховане безробіття, не всі мешканці знають про можливості влаштування свого життя через службу зайнятості, а тому виїзд фахівців установи безпосередньо у населений пункт сприятиме поширенню достовірної інформації з питань зайнятості і реальному працевлаштуванню громадян.
Проблемами зайнятості населення, що проживає на території Клеванської селищної ради, переймався і її голова Олег Костевич. Посадовець відмітив велику допомогу безробітних – клієнтів центру зайнятості, які, працюючи на громадських роботах, доклали багато зусиль під час ремонту будинку культури, адже у таких випадках робочих рук завжди бракує. Селищний голова повідомив також про результи співпраці з відповідними установами Польщі з питань зайнятості: 16 мешканців Клеваня нещодавно офіційно отримали роботу у сусідній країні.
З аналізом працевлаштування безробітних з Клеваня та навколишніх сіл виступила начальник відділу сприяння працевлаштуванню Ольга Дем’яненко, керівник відділу активної підтримки безробітних Олександра Павловська ознайомила з новими формами професійного навчання, а заступник директора-начальник відділу взаємодії з роботодавцями Володимир Пачебула розповів про можливу участь безробітних у сезонних та громадських роботах.
Потім слово взяли роботодавці. Інспектор з кадрів ТзОВ ОДЕК «Україна» Мілентина Смирнова розповіла про умови роботи на підприємстві та запропонувала працевлаштування верстатникам деревообробних верстатів, електрогазозварникам, слюсарям-ремонтникам, сортувальникам виробів. Приватний підприємець Василь Дятлик хотів взяти на роботу водіїв автомобілів з причепом, операторів технологічних установок, а представник Домової служби запрошував до співпраці підприємців.
Підсилювала всі виступи додаткова інформацієя, яка з’являлась на екрані поряд із роботодавцем чи працівником служби зайнятості, що давало можливість за короткий час отримати більше відомостей, а також конкретизувати сказане.
Після закінчення інформаційної частини відбувся ярмарок вакансій. Підприємства та установи району запропонували понад 100 вакансій. Молоді мами Олена Корпан та Катерина Ничипорук відразу отримали направлення на роботу на ЗАТ НВП «РАЙЗ-АГРО» у рахунок п’ятивідсоткової квоти, що діє для соціально незахищених категорій населення.
У цей же день у рамках дня служби зайнятості Олександра Павловська провела профорієнтаційну годину для випускників Клеванської школи-інтернату для дітей з вадами зору, розповівши їм про особливості працевлаштування молоді та можливості отримання фаху в реабілітаційних центрах і за допомогою служби зайнятості.
Як повідомили в обласному центрі зайнятості, такі спільні заходи центру зайнятості, органів місцевого самоврядування, підприємств з вирішення питань зайнятості населення плануються цього року і в інших населених пунктах Рівненського району.
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини