Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

15:50 | Степан Бандера розмовляє з сином Сталіна у новому романі рівненського письменника

Новий твір проректора Острозької академії Петра Кралюка "Сильні та одинокі", присвячений постаті провідника українських націоналістів Степана Бандери, побачив світ нещодавно у видавництві "Ярославів Вал". "Це не біографія, а швидше – роман про честь, героїзм і зраду", - цитує письменника Gazeta.ua.

Більше про творчість Петра Кралюка

У перших трьох частинах твору йдеться про вирішальні моменти в житті Бандери – слідство за убивство польського міністра, перебування в тюрмі та концтабір. "Четверта – дещо сентиментальна історія його убивці, своєрідна сповідь агента КДБ Богдана Сташинського. Він - головний антигерой у творі, - пояснює Петро Кралюк. - Що насправді сталось із ним після вбивства Бандери невідомо. Є версія, що Сташинський досі живий".

На Рівненщині відкрито пам’ятний знак Степану Бандері

Серед інших, в романі з'являються поет Олег Ольжич, син Сталіна Яків Джугашвілі та князь Ярема Вишневецький. Останній приходить до провідника ОУН у його видіннях – коли той перебуває в польській тюрмі "Святий Хрест" на Лисій Горі.

Із сином Сталіна Бандера зустрічається в концтаборі Заксенхаузен. У романі той гине, кидаючись на електричну огорожу під напругою.

Письменник зізнається, що хотів хоча б частково розвіяти міфи про Степана Бандеру. Наприклад, про співробітництво з гітлерівцями чи про убивство українськими націоналістами польського міністра внутрішніх справ Броніслава Пєрацького.

З-під пера Петра Кралюка уже вийшли белетризовані біографії Тараса Шевченка, гетьмана Івана Мазепи, княгині Анастасії Жеславської, князів Василя-Костянтина Острозького та Володимира Васильковича.
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини