Ми у Facebook
Новини Рівного On-Line

14:32 | Працівники Гощанської МДПІ виявили майже 50 фактів прихованого безробіття

Аспекти легалізації робочих місць обговорювались під час зустрічі підприємців Гощанського району з представниками районного центру зайнятості, податкової інспекції, управління праці та соціального захисту населення. Зустріч проходила в режимі он-лайн: запитання-відповіді. Така схема проведення заходів є досить ефективною, оскільки підприємці мають можливість не лише прослухати інформацію про нові "букви" в законодавстві, а й самі формують тематичне поле для обговорення найбільш актуальних та гострих питань.
Заступник начальника районного управління праці та соціального захисту населення Григорій Гапич повідомив, що з метою аналізу та порівняння загальної кількості працюючих з фактичним числом зареєстрованих трудових договорів проведені перевірки в селах району. Основна увага при перевірках зверталась на оформлення трудових договорів та їх наявність. В результаті перевірок виявлено близько 50 фактів прихованого безробіття. Підприємці мають самі розуміти важливість оформлення трудових відносин: відсутність трудового договору в першу чергу обмежує підприємця у механізмах впливу на працівника. Важливим також є питання про заробітну плату, яка в більшості випадків встановлюється на рівні мінімальної заробітної плати. При цьому варто пам'ятати, що межею соціального стандарту є прожитковий мінімум, який дещо більший мінімальної заробітної плати і з 1 квітня становить 647 грн.
Про це повідомили з Гощанської МДПІ на сайті Державної податкової адміністрації в Рівненській області: http://www.dpa.rv.ua/n992.htm
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини